“Dijital Faşizmle Karşı Karşıyayız”

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Programı'nda konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Bir dijital faşizm ile karşı karşıyayız. Terör örgütleri sosyal medya platformlarında at koşturuyor. Bu platformlarda milletimizin inancına hakaret ediliyor.”

Erdoğan, arzu edilen iş birliklerinin henüz tesis edilemediğini belirterek, “Türkiye’nin hassasiyetlerine saygı gösterirlerse sorun çözülür” dedi.

İnsan Hakları Eğitim Programı ve Küresel Sorunlar

Bucak’ta Acil Trombosit Kan Aranıyor, İşte Detaylar Bucak’ta Acil Trombosit Kan Aranıyor, İşte Detaylar

Erdoğan, insan hakları alanında son 22 yılda önemli gelişmeler yaşandığını ve eğitim programlarının bu konudaki bilinci artırmayı hedeflediğini ifade etti. “İnsan hakları fikrinin muhafazası, toplumsal barışın teminatıdır” diyen Erdoğan, günümüzde dünya genelinde ağır insan hakları ihlallerinin yaşandığına dikkat çekti.

Uluslararası Güç Boşluğu ve Soykırım İddiaları

Cumhurbaşkanı, uluslararası sistemde ciddi bir güç boşluğu bulunduğunu ve bunun insanlık için büyük bir sorun teşkil ettiğini vurguladı. Gazze'deki duruma da değinen Erdoğan, “Gazze'de Filistin halkının maruz kaldığı soykırımı anlatmaya kelimeler kifayet etmiyor” şeklinde konuştu. Ayrıca, Batılı ülkelerin İsrail’in uyguladığı politikaların suç ortağı olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin Hassasiyetleri ve Sosyal Medya Şirketleri

Erdoğan, sosyal medya şirketlerinin tutumunu eleştirerek, İsrail’i eleştiren ifadeleri sansürlemekten kaçınmadıklarını belirtti. “Sosyal medya şirketleri militanlaştılar. Filistinli şehitlerin fotoğraflarına tahammül edemiyorlar” diyen Erdoğan, Türkiye’nin egemenlik hakları çerçevesinde attığı adımların da eleştirildiğine dikkat çekti.

Son olarak, Türkiye’nin hassasiyetlerine saygı gösterilmesi halinde sorunların çözülebileceğini belirtti. Erdoğan, “Bizim kimsenin özgürlüğüyle, ticaretiyle, hayat tarzıyla herhangi bir sorunumuz yok” diyerek, toplumun hassasiyetlerine duyarlı bir yaklaşım beklediklerini ifade etti.

Kaynak: haberler.com