Af kararı, özellikle firar suçları, cünhalar ve çeşitli ihlalleri içeren suçlardan dolayı yargılanan veya kaçak durumda olan kişilere yönelik bir fırsat sunuyor. Kararname, mültecileri de kapsıyor ve belirlenen süreler içinde teslim olanların aftan yararlanmasını sağlıyor.

Detay1700157531736366

Hangi Suçları Kapsıyor?

Esad’ın imzaladığı kararname, firar suçları ve cünhalar (cinayetten hafif, kabahatten ağır suçlar) başta olmak üzere çeşitli suçlara yönelik genel af sağlıyor. Özellikle askeri kaçış suçları da bu kapsamda değerlendiriliyor. Af, yurt içindeki firarilerin 3 ay, yurt dışındakilerin ise 4 ay içinde teslim olmaları şartıyla geçerli olacak. Ancak rüşvet, sahtecilik ve genel ahlaka aykırı suçlar bu düzenlemenin dışında tutuldu.

Esat

Türkiye’deki Mültecileri de Kapsıyor

Af kararnamesi, sadece Suriye’deki değil, Türkiye ve diğer ülkelerdeki Suriyeli mültecileri de kapsıyor. Mültecilerin, belirlenen süre zarfında teslim olmaları durumunda bu aftan faydalanmaları mümkün olacak. Bu karar, mülteciler için yeni bir umut kapısı aralıyor.

Esad F Gf U Cover.jpg

Merkez Bankası, Kredi Kartı Kullanım Nedenlerini Paylaştı Merkez Bankası, Kredi Kartı Kullanım Nedenlerini Paylaştı

Hangi Suçlar Hariç Tutuluyor?

Af, firar suçları ve cünhalar dışında bazı suçları kapsamıyor. Rüşvet, sahtecilik, toplum güvenliğine karşı işlenen ciddi suçlar ile inşaat kontrol yasalarına aykırılıklar, elektrik hırsızlığı, ekonomik suçlar ve iletişim hizmetlerinin kötüye kullanılması af dışı bırakıldı.

Esad Resmen Imzaladi Suriyede Genel Af Ilan Edildi 17270265388104

Türkiye’deki Suriyeli Mülteci Sayısı Ne Kadar?

Geçtiğimiz ay, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’deki güncel mülteci sayılarını açıklamıştı. Buna göre, Türkiye'de geçici koruma altında 3 milyon 103 bin Suriyeli bulunuyor. Ayrıca, toplamda 4 milyon 437 bin düzenli göçmen ülkede yaşıyor.

Besar Esad

Esad’ın imzaladığı bu genel af kararı, Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteciler için de önemli bir fırsat sunuyor.

Esad Acikladi Gorusuyoruz 1713853803 5605

Af Kararının Detayları

Esad’ın yayımladığı kararname, Suriye’de 22 Eylül 2024 tarihinden önce işlenen suçları kapsıyor ve teslim olan kişilere affedilme imkanı sunuyor. Ancak, tazminat talepleri mağdurların kişilik haklarını koruma altına alarak devam edecek. Af, sadece belirli suçlar için geçerli olup, toplumun huzurunu tehdit eden suçlar kapsam dışı bırakıldı.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Haber Merkezi