Önlemler, özellikle çocukların izlediği programların daha güvenli hale getirilmesini amaçlıyor. RTÜK, bu kurallara uymayan programlara ağır yaptırımlar uygulanacağına dikkat çekti.

Rtuk Hepsinin Fisini Cekti Muge Anli Esra Erol Ve Didem Arslan Yilmaza Kotu Haber

Aileyi Koruma Amaçlı Yeni Kurallar

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gündüz kuşağı programlarının en çok şikayet edilen yayınlar olduğunu belirterek, bu konuda sıkı önlemler alınacağını duyurdu. Yeni etik ilkeler, izleyicilere daha sağlıklı bir içerik sunmayı hedefliyor.

R T U K Yasa Ihlali Yapan Yayincilara Para Cezasi Verdi

Yasaklı İçerikler

Sıcaklıklar 12 derece düşecek! 13 il için sarı kodlu uyarı Sıcaklıklar 12 derece düşecek! 13 il için sarı kodlu uyarı

Yeni genelgede, gündüz kuşağında yayınlanan programlarda kadına yönelik şiddet, cinsiyetçi içerikler, istismar ve cinayet gibi suç teşkil eden konulara kesinlikle yer verilmeyecek. Ayrıca, yayınlarda kaba dil, argo ve şiddeti teşvik eden unsurlar kullanılmayacak.

Rtuk Yeni Kararlari Duyurdu Gunduz Kusagina Agir Yaptirimlar Geliyor Lm4J Cover

Yayıncılığın Geleceği İçin Adımlar

RTÜK, yayıncılığın etik ilkelerine uymayan programların izlenmesi için sıkı takip yapılacağını vurguladı. Bu kapsamda, izleyici şikayetleri dikkate alınarak, program içerikleri kontrol edilecek ve gerektiğinde müdahale edilecektir.

Kapak 131522

Çocukları Korumak İçin Yeni Önlemler

Yeni kurallarla, çocukların ve gençlerin psikolojik şiddet gibi olumsuz durumlarla karşılaşmalarının önüne geçilmeye çalışılacak. RTÜK, aile kurumunu yıpratan konuların ekranlara taşınmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını belirtti.

Rtukten Gunduz Kusagi Programlarina Inceleme Rdzc

Medyada Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele

RTÜK, Medyada Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye İlişkin Etik İlkeler’in önemine dikkat çekerek, bu ilkelere aykırı yayınların önüne geçileceğini açıkladı.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar