Ülke genelinde yağış etkili olacak. Bugün gök gürültülü sağanak yağışlar, Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde görülecek.

Yarın ise gök gürültülü sağanak yağışlar yurdun iç kesimleri, kuzey ve kuzeybatı bölgelerinde etkili olacak. Özellikle Çankırı ve Kastamonu çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara'nın güneybatısı ile Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

Yağış

Hafta boyunca yağışların devam etmesi bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde genellikle yağmur, diğer bölgelerde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek. Pazartesi ve salı günleri Marmara'nın batısı ile Ege'nin kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde rüzgarlar esmesi öngörülüyor.

Ayrıca, pazartesi günü İç Anadolu'nun güneyi, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı hadisesi yaşanacak. Yeni haftada hava sıcaklıklarının yağışlı sistemle birlikte bir miktar düşerek mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin