Bakan Tunç, bu tür provokatif ifadelerle milletin birliğini bozmak isteyenlere müsaade edilmeyeceğini vurguladı. İstanbul Emniyeti tarafından yapılan açıklamaya göre, sosyal medya platformlarında İslami değerlere saldıran ve Hz. Muhammed'e hakaret eden Z.K. adlı kişi, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan gözaltına alındı. Z.K'nin kimliği tespit edildikten sonra İstanbul Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildiği belirtildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sözleşmeli personel alacak! Başvuru şartları neler? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sözleşmeli personel alacak! Başvuru şartları neler?

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma sonucunda Z.K, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sosyal medyada paylaşılan bir video içeriğinde yer alan Sevgili Peygamberimiz hakkında hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadelerle ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında şüpheli Z.K. 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan gözaltına alınmış ve çıkarıldığı Küçükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır." dedi.

Soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü vurgulayan Bakan Tunç, "Milli ve manevi değerlerimizi aşağılamaya kimsenin hakkı yoktur. Milletimiz arasında nifak çıkarmak ve birliğimizi bozmak isteyenlere asla müsaade edilmeyecektir." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi