Nakit Kullanımı Azaldı, IBAN Transferleri Arttı

Enflasyonun etkisiyle artan fiyatlar, nakit kullanımını azaltarak IBAN ile yapılan dijital para transferlerinin yaygınlaşmasına neden oldu. Dijital bankacılığın daha çok tercih edilmesiyle birlikte, IBAN üzerinden ödeme yaparken dikkat edilmesi gereken kurallar da gündeme taşındı.

Iban3Jpg P1 Po Yo I8Ik2 F L6R R Rv49 Nw

Açıklama Kısmını Doldurmak Şart Oldu

Bankacılık ve Finans Hukuku Uzmanı Arabulucu Avukat Emin Saygın, IBAN kullanarak para gönderirken açıklama kısmını doldurmanın zorunlu olduğunu vurguladı. “Alınan hizmetin ya da borcun detaylarını açıklama kısmına eklemelisiniz, aksi halde hukuki sorunlarla karşılaşabilirsiniz” diyerek, bu detayın ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Ibanjpg Y1 V R E Pc F A0 S Yv6 M4Cj X1Gw

Mobil Bankacılık Kullanımı Yükseliyor

Mobil bankacılık uygulamaları sayesinde nakit kullanımında ciddi bir azalma gözlemlenirken, IBAN ile yapılan para transferlerinin sayısında da önemli bir artış yaşanıyor. Ancak, bu kolaylık, dikkat edilmesi gereken önemli kuralları da beraberinde getiriyor.

Bu nedenle, IBAN’a yapılan para transferlerinde açıklama kısmına gerekli bilgilerin eksiksiz yazılması, yanlış anlamaların önüne geçmek için büyük önem taşıyor.

Iban1Jpg F T2 Gy3 Ci9K Sja H7Ow Bw O Q

2025’te Kıdem Tazminatında Büyük Artış: 10 Yıllık Çalışanlar İçin Fırsat! 2025’te Kıdem Tazminatında Büyük Artış: 10 Yıllık Çalışanlar İçin Fırsat!

Açıklama ekleyin

Avukat Emin Saygın, Borçlar Kanunu’nun 1002. maddesi uyarınca, açıklama yapılmadan gönderilen paranın borç ödemesi olarak değerlendirileceğini hatırlatarak, açıklama kısmına detay eklemenin şart olduğunu belirtti. Saygın, “Açıklama eklemezseniz, gönderdiğiniz para borç ödemesi olarak kabul edilir,” dedi.

İki Kadını Vahşice Öldürdükten Sonra İntihar Etti! İki Kadını Vahşice Öldürdükten Sonra İntihar Etti!

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Evrim Tuna Şahin