Hatay’ın İskenderun ilçesinde, çamurlu ayakkabılarıyla markete giren bir inşaat işçisinin davranışı, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. İşçi, zeminin kirletilmemesi için ayakkabısını çıkarmayı tercih edince, market sahibi Ahmet Pembe'nin takdirini kazandı.

Camur Olan Ayakkabisini Cikararak Markete Giren Insaat Iscisi Sosyal Medyada Ilgi Odagi Oldu

28 yaşındaki işletme sahibi Ahmet Pembe, bu olayı şu sözlerle anlattı: "Ayakkabısını çıkarmaması konusunda ısrar ettim fakat inşaat işçisi, çamur olan ayakkabısını çıkararak markete girdi. Normalde vatandaşı tanımıyorum, ilk defa gördüğümüz birisiydi. Değerli bir ağabeyimiz, ondan sonra tanıştık videodan sonra iznini aldım, onun izniyle paylaştık videoyu. Çıkartmamasını istedim çünkü dışarıdan bakıldığında insanlar 'Ahmet ayakkabısız içeri adam alıyor' gibi yorumlar yapabilir diye düşündüm. O gün de yağmurluydu ve yerlerimizi temizlememiştim ama ona rağmen yerler tertemizdi. O kendine çıkart dedim, ısrarcı oldum ama o çıkarttı. Sonrasında arkadaşları girmek istedi ama onlar içeri alınmadı. Bu olay komik bir anıya dönüştü ve gerçekten duygulandım, düşüncesi için kendisine teşekkür ediyorum."

Aw249113 04

Bir kayıp daha: 16 yaşındaki Ayça 7 gündür kayıp! Bir kayıp daha: 16 yaşındaki Ayça 7 gündür kayıp!

Ahmet Pembe, Hatay’da yaşanan inşa ve ihya çalışmalarının devam ettiğini ve bu süreçte özellikle doğudan gelen işçilerin duyarlılığına vurgu yaparak, "İnsanlık ölmedi, devam ediyor. Belki başkası girip ben temizlemek zorunda kalırdım ama o düşündü, insanlık örneği sergiledi" dedi.

Editör: Evrim Tuna Şahin