İsrail Ordusu’ndan Uyarı: "Evlerinizi Terk Edin"

İsrail ordusu sözcüsü Avichai Adraee, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Lübnan’ın güneyindeki 24 beldeye saldırı düzenleneceğini duyurdu. Adraee, bölge halkına "Avali Nehri'nin kuzeyine geçin, hayatınızı kurtarın" diyerek tahliye çağrısında bulundu.

Israil Lubnan I Vurmaya Devam Ediyor 4322

Saldırı yapılacak bölgeler arasında El-Beyada, Er-Raşidiye, El-Bes, Sarife ve Burc eş-Şimali gibi yerleşimler bulunuyor. İsrail’in bu saldırılarla Hizbullah’ın askeri hedeflerini vurmayı amaçladığı iddia edildi.

F5Acb650 7B58 11Ef 9F51 2Df4Bcb50C71.Jpg

Lübnan’da Artan Saldırılar: Ölü Sayısı 1328’e Yükseldi

8 Ekim 2023’ten bu yana İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalar şiddetini artırırken, Lübnan’da büyük kayıplar yaşanıyor. Son rakamlara göre, İsrail’in hava saldırılarında 1328 kişi hayatını kaybetti, bunların 104’ü çocuk ve 194'ü kadın. Ayrıca, bombardımanlar nedeniyle yüz binlerce kişi ülke içinde ve Suriye’ye doğru göç etmek zorunda kaldı.

1268656 2082594619

Hizbullah’tan Roket Saldırıları

İsrail’in yoğun hava saldırılarına karşı Hizbullah, roket ve füze saldırılarıyla karşılık veriyor. Bu saldırılarda İsrail ordusunun üsleri hedef alındı ancak büyük bir hasar rapor edilmedi. İsrail, saldırıların ardından bölgedeki sivillere evlerine dönmeleri için güvenli zamanı bildireceklerini açıkladı.

Israil Lubnan Saldiri 2284596

Lübnan'da Göç Dalgası Büyüyor

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Mesajları ve Sözleri 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Mesajları ve Sözleri

İsrail’in saldırıları nedeniyle başkent Beyrut başta olmak üzere güneyden kuzeye doğru büyük bir göç dalgası yaşanıyor. Ayrıca, on binlerce Lübnanlı Suriye’ye göç etmek zorunda kaldı.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar