Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan atamalar kapsamında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin emekli edilerek yerine yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı getirildi. 16 ilin emniyet müdürü ve 18 ilin jandarma komutanı merkeze alındı. 

Türk Dünyası, 34 Harfli Ortak Türk Alfabesi Üzerinde Uzlaştı Türk Dünyası, 34 Harfli Ortak Türk Alfabesi Üzerinde Uzlaştı

Jandarma Genel Komutanlığı’nda Değişim

Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, yaş haddinden emekli edildi. Çetin’in yerine, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı atandı. Jandarma’daki diğer önemli atamalarda ise Korgeneral Hüseyin Kurtoğlu’nun orgeneralliğe terfi ederek yeni komutan yardımcısı olarak göreve başlaması öne çıktı. Lojistik Komutanı Tümgeneral Münir Güzel ve Tümgeneral Aykut Tanrıverdi de korgeneralliğe terfi etti.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda ise büyük bir değişim yaşanmadı. Mevcut komutan Tümamiral Ahmet Kendir, koramiralliğe terfi ederek görevine devam ediyor. Diğer atamalarda ise Tuğamiral Cengiz Ünver tümamiralliğe, Albay Ertuğrul Şerbetçi ise tuğamiralliğe terfi etti.

Çankırı ve Sinop'a Kadın Atamalar

Atama kararları arasında en dikkat çeken ayrıntılardan biri, Çankırı ve Sinop’a yapılan kadın atamaları oldu. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde görevli Albay Gülden Mat Şakir, Çankırı Jandarma Komutanı olarak atanarak bu önemli göreve getirildi. Sinop'a ise Emniyet Müdürü olarak Sibel Kılıçoğlu atandı. Uzun bir süredir bir ile kadın emniyet müdürü atanmamış olması, bu gelişmeyi öne çıkarıyor.

Yeni Atamalar: 23 İl Emniyet Müdürü Değişti

Atamalarda 23 ile yeni emniyet müdürü atanırken, 17 ilin emniyet müdürü merkeze alındı. Merkezdeki isimlerden 12’sinin Polis Başmüfettişi olarak görevlendirileceği belirtildi. Narkotik Başkanı Ahmet Metin Turanlı Tekirdağ’a, Asayiş Dairesi Başkanı Tolga Yılmaz Eskişehir’e ve Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı Faruk Aydın ise Tokat’a emniyet müdürü olarak atandı.

Editör: Evrim Tuna Şahin