Konut Kredisi Faizleri Neden Düşüyor?

Son dönemde enflasyonla mücadele kapsamında uygulanan sıkı para politikaları kredi faizlerini artırmıştı. Ancak Ziraat Bankası'nın yaptığı bu indirim, piyasada bir hareketlenmeye neden oldu. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Merkez Bankası’nın sabit tutması durumunda, konut kredilerinde orta ve uzun vadede rahatlama olabileceğini belirtti.

Kamu Bankasindan Konut Kredisi Indirimi 500 1 2 3 Milyon Tl Konut Kredisi Faiz Oranlari Ve Geri Odeme Ne Kadar 4353

Başvuru Şartları Neler?

Kampanyadan yararlanmak için iki önemli şart bulunuyor. İlk olarak, BDDK tarafından belirlenen kredi oranları çerçevesinde, konutun değeri üzerinden belirli oranlarda kredi kullanılabilir. İkinci olarak, bankalar kendi iç şartlarını belirleyebiliyor. Ziraat Bankası, bireysel emeklilik, zorunlu deprem sigortası ve diğer bazı sigortaların yaptırılmasını talep ediyor.

A A1R1E Ur

Daire fiyatına çeyiz seti: Kayıt dışı para transferi mi yapılıyor? Daire fiyatına çeyiz seti: Kayıt dışı para transferi mi yapılıyor?

1 Milyon TL Kredi İçin Ödeme Tutarı Ne Olacak?

Eğer 1 milyon TL kredi çekilirse, 120 ay vadede aylık taksit 28 bin 966 TL olacak ve yıllık maliyet oranı yüzde 39.77 olarak belirleniyor. Toplam geri ödeme tutarı ise 3.475.928 TL’ye ulaşacak. Özel bankalarda ise faiz oranları genellikle yüzde 3.15 civarında olduğu için aylık taksitler 32 bin 281 TL’ye çıkıyor. Bu da Ziraat Bankası'nın indirimli oranıyla her ay yaklaşık 3 bin 315 TL daha az ödeneceği anlamına geliyor.

Ev Alacaklar Dikkat Kamu Bankasindan Konut Kredisi Indirimi Kredi Faizlerinde 1727068543 879 Large

Diğer Bankalar Faizleri Düşürür Mü?

Ziraat Bankası’nın bu adımı, diğer bankaların da benzer bir indirime gitmesine neden olabilir. Ancak bunun hızlı bir şekilde olacağı beklenmiyor. Enflasyon beklentileri düştükçe, konut kredisi faizlerinde de bir hareketlenme görülebilir.

1793582

Talep Artar Mı?

Finansmanın kolaylaşması, konut talebini artırabilir. Ancak mevcut piyasa koşullarında kredili satışlar düşük seviyelerde kalmaya devam ediyor. Ortalama konut fiyatlarının yüksek olması, potansiyel alıcıların kredili satışlara yönelmesini zorlaştırıyor.

Konut Sozlesme 5 E1675066900293

İlan Fiyatlarındaki Artışlar

Emlak sektöründe ilan fiyatlarındaki artışların, fahiş fiyat artışları olarak görülmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, bu durumu piyasa koşullarına bağlıyor. Emlak işletmeleri, satışların artmasıyla komisyon kazandıkları için fiyatların yükselmesi yönünde bir teşvikte bulunmuyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Haber Merkezi