Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tercihleri için geri sayım başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 1830 engelli personel alımının yapılacağını duyurdu ve bu müjde, kamuda engelli bireylerin istihdamına yönelik büyük bir fırsat sundu. Şimdi ise tüm gözler 2025 yılında yapılacak EKPSS tercih tarihlerine çevrildi. Peki, 2025 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

ENGELLİ PERSONEL ALIMI EKPSS

KPSS'li ve KPSS'siz personel alımları! Başvuru şartları neler? KPSS'li ve KPSS'siz personel alımları! Başvuru şartları neler?

Kamuya 1830 Engelli Personel Alımı Yapılacak

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, 2025 EKPSS alımlarında kamuda 1830 engelli personelin işe alınacağını açıkladı. Bakan, bugüne kadar 70 binden fazla engellinin kamu sektöründe istihdam edildiğini belirtti ve yeni alımın da engelli vatandaşlar için önemli bir adım olduğunu ifade etti. Bu alım, EKPSS ile yapılacak ve yerleştirme kura ile gerçekleştirilecektir.

ENGELLİ PERSONEL ALIMI EKPSS

Sağlık Bakanlığı 26 Bin 673 personel alacak! Başvurular nereden ve nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı 26 Bin 673 personel alacak! Başvurular nereden ve nasıl yapılır?

EKPSS 2025 Tercih Süreci Ne Zaman Başlayacak?

EKPSS tercihleri, 2025 yılı başında başlaması bekleniyor. ÖSYM, sınav sonuçlarına göre adayların yerleştirileceği kadrolar için bir tercih kılavuzu hazırlayacak ve bu kılavuz ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayımlanacak. Peki, EKPSS tercihleri ne zaman yapılacak? Tercih dönemi için net tarih henüz açıklanmasa da, süreç için hazırlıklar sürüyor.

0X0 Personel Alimi 2024 Son Dakika Kamuya 37210 Personel Alimi Yapilacak Iste 33 Memur Alimi Ilani 1724208903543

2025 EKPSS Tercihlerine Kimler Başvurabilir?

EKPSS tercihlerini yapabilmek için adayların belirli şartları taşıması gerekmektedir. EKPSS 2025 tercihlerine kimler başvurabilir? sorusunun cevabı şu şekildedir:

2025 Yılı Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri listesi 2025 Yılı Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri listesi
  •  Türk vatandaşı olmak.
  •  18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12'nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler.)
  •  Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  •  Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından Mahkûm olmamak.
  •  657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6'ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.
  •  "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" veya "Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik" veya "Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre alınmış en az %40 oranında engelli olunduğunu gösteren sağlık kurulu raporuna sahip olmak.
  •  Çalışabilir durumda olmak.
  •  Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru ve atanma şartlarını taşımak

Kaynak: HABER MERKEZİ