Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Salur köyünde, üniversite öğrencisi Döndü Zeybek (20), babası Osman Zeybek'i (49) bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından, genç kızın sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ve verdiği ifadeler kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Kazada ağır yaralanan 18 yaşındaki genç hayatını kaybetti Kazada ağır yaralanan 18 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Edinilen bilgilere göre, Döndü Zeybek ve babası Osman Zeybek arasında henüz belirlenemeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşünce Döndü Zeybek, mutfakta bulunan ekmek bıçağıyla babasını göğsünden yaraladı. Olay yerine gelen sağlık ve jandarma ekipleri, Osman Zeybek’i Şarkikaraağaç Devlet Hastanesine kaldırdı; ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

66Aa9Ed9B2B2D230

Döndü Zeybek, olayın ardından gözaltına alındı ve adli makamlara sevk edildi. Tutuklanan genç kız, ifadesinde babasının kendisini tehdit ettiğini ve olay günü köyde katıldıkları düğün sonrasında, evde karşılaştıkları sırada bıçakla saldırdığını söyledi. Ayrıca, Döndü Zeybek'in annesiyle babasının yaklaşık 6 yıl önce boşandığını belirtti.

66Aa564C242E94C9B9393Ead

Genç sporcu, lisanslı kick boks ve muay thai sporcularından biri olarak tanınıyordu. Sosyal medyada yaptığı antrenman paylaşımlarında "Şiddete eğilimliyim" şeklindeki mesajları, olayın ardından daha da dikkat çekici hale geldi.

12353131 Rzxd Cover.jpg

Editör: Evrim Tuna Şahin