Olay, dün akşam saat 17.15 sularında Pendik Kurtköy Mahallesi’ndeki 6 katlı bir apartmanda meydana geldi. İlayda Nur Ö., babaannesi Huriye S. ile birlikte komşuları Murat ve Sultan D.’nin evine misafir olarak gitmişti. Aile terasta mangal yaparken, İlayda Nur Ö. sessizce aşağı kata indi ve beşikte uyuyan 40 günlük bebek Emin Egemen D.’yi camdan aşağı attı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, bebeğin hayatını kaybettiğini tespit etti.

Gaziantep'te Aile Katliamı: 6 Kişi Hayatını Kaybetti Gaziantep'te Aile Katliamı: 6 Kişi Hayatını Kaybetti

Polis ekipleri bölgeyi güvenlik altına alarak olayla ilgili inceleme başlattı. İlayda Nur Ö. ve babaannesi Huriye S. gözaltına alınırken, bebeğin cansız bedeni Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

Kurtköy Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ekşi, olayla ilgili şunları söyledi: "Down sendromlu bir evladımız, babaannesiyle komşularına misafirliğe gidiyor. Aile terasta mangal yaparken, bu evladımız habersizce bebeğin bulunduğu odaya giriyor ve farkında olmadan onu camdan aşağı atıyor. Bu vahim olay mahallemizi derinden üzdü. Aileye sabır diliyoruz, polis soruşturması sürüyor."

Editör: Evrim Tuna Şahin