Karadeniz bölgesinde etkili olan şiddetli yağışlar, Samsun, Ordu ve Muş'ta sel ve su baskınlarına yol açtı. İkizce ilçesinde metrekareye 186,7 kg, Çaybaşı ilçesinde 78,43 kg, Ünye ilçesinde 89,8 kg yağış düştüğü bildirildi. Sel felaketinde iki kişi hayatını kaybetti, mahsur kalan 34 kişi ise güvenli alanlara tahliye edildi.

Karadeniz'de Sel Felaketi: 2 Can Kaybı, 34 Tahliye! 18 il için uyarı!-1

Yağışlar Heyelanlara Neden Oldu

Dün Ordu'da birçok mahallede heyelanlar meydana geldi ve köy yolları kapandı. Karayolları ekipleri selin sürüklediği ağaç parçalarını yollardan kaldırıyor. Heyelan nedeniyle kapanan Ünye-İkizce karayolu ise çalışmaların ardından yeniden açıldı.

Karadeniz'de Sel Felaketi: 2 Can Kaybı, 34 Tahliye! 18 il için uyarı!-2

AFAD Zarar Tespit Çalışmaları Yapıyor

AFAD ekipleri, selden etkilenen Samsun ve Ordu'da evlerde ve tarım arazilerinde oluşan hasarları tespit ediyor.

Samsun'da Su Baskınları Yaşandı

Samsun'da Terme ve Salıpazarı ilçelerinde şiddetli yağışlar su baskınlarına neden oldu.

Karadeniz'de Sel Felaketi: 2 Can Kaybı, 34 Tahliye! 18 il için uyarı!-4

Ordu'da Metrekareye 186,7 Kilogram Yağış Düştü

Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, dün İkizce ilçesinde metrekareye 186,7, Çaybaşı ilçesinde 78,43, Ünye ilçesinde ise 89,8 kilogram yağış düştü.

Samsun'da Terme Çayı Taşma Sınırı Aştı

Bir kayıp daha: 16 yaşındaki Ayça 7 gündür kayıp! Bir kayıp daha: 16 yaşındaki Ayça 7 gündür kayıp!

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Terme Çayı'nda taşma riskinin ortadan kalktığını açıkladı. Bölgede yağışlı havanın bugün de devam edeceği tahmin ediliyor. Bu nedenle boğulma riskine karşı denize girilmemesi yönünde uyarılar yapılıyor.

Karadeniz'de Sel Felaketi: 2 Can Kaybı, 34 Tahliye! 18 il için uyarı!-5

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün dün şiddetli sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve dolu nedeniyle Samsun ve Ordu için turuncu uyarıda bulunduğunu hatırlattı. Uyarı verilen il ve ilçelerdeki vatandaşlara SMS ile bilgilendirme yapıldığını da aktaran Yerlikaya, Samsun'da toplam 60 ihbar alındığını ve 34 kişinin tahliye edildiğini bildirdi.

Karr Zqqd Cover

Ordu'da 1, Muş'ta 1 Hayatını Kaybetti

Ordu'nun Ünye, İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağışlarda 1, Muş'un Malazgirt ilçesi Bahçeköy köyünde ise 1 kişi hayatını kaybetti.

AFAD Başkanı Memiş: "Vatandaşlarımız Uyarılara Uysun"

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, vatandaşların dere yataklarından uzak durması gerektiğini ve verilen ikazlara uyması gerektiğini vurguladı. Memiş, 15 santimetrelik debisi olan bir suyun bile bir vatandaşın ayağını yerden kesebileceğini ve 35 santimetrelik debisi olan bir suyun ise bir aracın tekerleğini yerden kesebileceğini belirtti.

Karadeniz'de Sel Felaketi: 2 Can Kaybı, 34 Tahliye! 18 il için uyarı!-7

Meteoroloji 18 İl İçin Uyarı Verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 17 il için sarı, bir il için ise turuncu kodlu uyarı verdi. Uyarı verilen iller şunlar: Ağrı, Artvin, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kars, Muş, Ordu, Rize, Samsun, Trabzon, Van, Bayburt, Ardahan ve Gümüşhane.

MGM'den Bugün İçin de Uyarı Geldi

MGM, bugün (8 Temmuz) için de sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı uyarısında bulundu.

Kaynak: ntv