Kış saati uygulaması, Eylül ayının sonlarına yaklaşırken merak edilmeye başlandı. 23 Eylül tarihinden itibaren Güney Yarım Küre’de gündüzler, gecelerden daha uzun hale gelirken, Kuzey Yarım Küre'de durum tam tersidir. Bu tarih, Güney Yarım Küre için ilkbaharın, Kuzey Yarım Küre için ise sonbaharın başlangıcını işaret ediyor. Türkiye'de kış saati uygulamasının başlayıp başlamayacağı da bu süreçte gündeme geliyor. Peki, saatler geri alınacak mı? İşte detaylar.

Kış Saati Uygulaması Başlayacak mı?

Kış Saati Uygulaması 2024'te Olacak mı?

23 Eylül ekinoksuyla birlikte Kuzey Yarım Küre'de sonbahar başlıyor ve bu da kış saati uygulamasının tekrar gündeme gelmesine neden oluyor. Ancak, 2016 yılında Türkiye'de yaz ve kış saati uygulamasına son verildiği için bu yıl da saatlerin geri alınması beklenmiyor.

Galatasaray - PAOK Avrupa Ligi Maçı Ne Zaman? Hangi Kanalda? Galatasaray - PAOK Avrupa Ligi Maçı Ne Zaman? Hangi Kanalda?

Resmi Gazete'de yayınlanan bir Cumhurbaşkanlığı kararı, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz saati uygulamasının yıl boyunca devam edeceğini belirtiyor. 2016 yılında yürürlüğe giren bu karar, Türkiye'de yaz saatinin kalıcı hale gelmesine yol açtı.

66F09253653Edb3B73454F5F

Kış Gündönümü ve Gecelerin Uzaması

Kış gündönümü, yaklaşık 21 Aralık'ta gerçekleşir ve bu tarihte güneş ışınları Oğlak Dönencesi'ne dik düşer. Bu olay, Kuzey Yarımküre'de gündüzlerin uzamaya başlamasının işareti olur. Geceler, kışın başlamasıyla birlikte uzamaya başlar.

İki Kadını Vahşice Öldürdükten Sonra İntihar Etti! İki Kadını Vahşice Öldürdükten Sonra İntihar Etti!

Kerem Aktürkoğlu'na Geçmiş Olsun Mesajları Yağdı Kerem Aktürkoğlu'na Geçmiş Olsun Mesajları Yağdı

Öte yandan, yaz gündönümü (yaklaşık 21 Haziran) güneş ışınlarının Yengeç Dönencesi'ne dik düştüğü zamandır ve bu tarihte Kuzey Yarımküre'de gündüzler kısalmaya başlar.

Sonuç olarak, Türkiye'de saatler geri alınmayacak ve kış saati uygulaması bu yıl da uygulanmayacak. Resmi bir açıklama gelmediği sürece mevcut saat uygulaması devam edecek.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi