Helal Akreditasyon Kurumu (HAK), geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti kullanıldığı iddialarına dair önemli bir açıklama yaptı. HAK, söz konusu işletmenin, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen analiz işlemleri sırasında herhangi bir helal akreditasyon belgesine sahip olmadığını duyurdu.

Resmi Aciklama Geldi Kofteci Yusuf Un Helal 17926469 8161 Amp

Teröristlerin başına konulan ödül miktarına yüzde 100 zam yapıldı! Teröristlerin başına konulan ödül miktarına yüzde 100 zam yapıldı!

Kurumdan yapılan açıklamada, HAK’ın doğrudan ürün veya hizmetlere helal belgesi vermediği belirtildi. HAK, yalnızca yerli ve yabancı helal belgelendirme kuruluşlarını uluslararası standartlar ve yasal çerçeveler doğrultusunda denetleyip akredite etmektedir.

1328100 510705863

Açıklamada, "Son dönemde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlığı tehdit eden gıdalar listesine dahil edilen bir işletmenin Ankara'da iki farklı noktada alınan numunelerinde 'domuz geni tespiti' yapılmıştır. Bu numunelerin alındığı tarihte, Köfteci Yusuf’un HAK akreditasyonuna dayalı bir belgesi bulunmamaktadır," ifadelerine yer verildi.

Kofteci Yusuf Jpeg

HAK, ayrıca Köfteci Yusuf’un ana üretim merkezinde sadece 15 Ağustos 2024 tarihinde düzenlenmiş bir helal belgesine sahip olduğunu ve bu belgenin yalnızca "kıyma, hazırlanmış et ve et karışımları, ilikli kemik suyu ve çorba" gibi sınırlı ürünleri kapsadığını vurguladı.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay