Son olarak, taklit veya tağşiş yapılan ürünler listesine 13 firma daha eklenerek toplamda 565 firmaya ulaşıldı. Ayrıca, bugün 3 firma daha listeye eklenerek toplam firma sayısı 75’e yükseldi.

Büyük Markalar da Listede Yer Aldı

Bu firmalar arasında bazı büyük markaların yer alması dikkat çekerken, özellikle Köfteci Yusuf'un bazı ürünlerinde domuz eti tespit edilmesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Bakanlık, yaptığı kontroller sonucunda elde ettiği bilgileri kamuoyuyla paylaşmayı sürdürüyor.

WhatsApp ultra karanlık mod geliyor! Pil ömrü ikiye katlanacak WhatsApp ultra karanlık mod geliyor! Pil ömrü ikiye katlanacak

Şaşırtıcı Bulgular: Kuyu Tandırda Tekila, Kokoreçte Viski!

Listedeki ilginç bulgular arasında kuyu tandır kebapta tekila, kokoreçte ise votka ve viski tespit edilmesi dikkat çekti. Ayrıca, bu listeye yeni eklenen sakıncalı ürünler arasında çay, zeytinyağı ve bonbon şeker de yer aldı.

İlginç Tespitler: Yasa Dışı Maddeler ve Boyalar

Kocaeli Derince’de bulunan Peril Gıda’nın ürettiği 5.4 gramlık ginsengli bonbon şekerde ilaç etken maddesi bulundu. İstanbul Küçükçekmece'de Nur Baharat’ın ürettiği skinny tea ürününde de ilaç etken maddesine rastlandı. Gaziantep’te Hairat Halep Zeytinyağı’nda ise gıdalarda kullanımı yasak olan boya tespit edildi.

Daha Önce İfşa Edilen Ürünler

Daha önceki listelerde ise tas kebabı, döner ve köftede domuz eti, sucukta kanat eti, Adana kebabına kalp sakatatı, lahmacun ve sucukta at eti, kırmızı ette eşek eti, baharatta ise boya katkı maddesi tespit edilen firmalar ifşa edilmişti.

Piliç Sucukta Baş Eti Skandalı

Son yapılan incelemelerde, ısıl işlem görmüş piliç sucuklarda baş eti gibi sakatatların kullanıldığı, kuru kekikte ise yabancı madde tespit edildiği açıklandı.

Editör: Evrim Tuna Şahin