İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa ve İstanbul'da düzenlenen kapsamlı "Kuyu-18" operasyonlarının sonuçlarını duyurdu. Bu operasyonlarda, elebaşılığını Sadettin Pahsa'nın yaptığı organize suç örgütü etkisiz hale getirildi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, suç örgütlerinin adalet karşısında hesap vereceğini ve halkın huzurunu bozanların cezasını çekeceğini belirtti.

"Kuyu-18" Operasyonları Neleri Kapsıyor?
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, "Kuyu-18" operasyonları, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde ve Bursa Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldü. Bursa ve İstanbul illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, elebaşılığını Sadettin Pahsa'nın yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda, Pahsa dahil olmak üzere örgüt üyesi toplam 12 şüpheli yakalandı.

Kaybolan Alzheimer hastası yaşlı adam ormanda bulundu Kaybolan Alzheimer hastası yaşlı adam ormanda bulundu

Suç Örgütü Üyeleri Hangi Suçları İşlemişti?
Operasyonlar sırasında ele geçirilen bilgilere göre, şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları belirlendi. Örgüt üyeleri, kendilerine haraç vermeyen iş insanlarını darp ve tehdit etmekte, iş yerlerini kurşunlamakta, sözde mahkemeler kurarak şahıslar arasındaki alacak verecek meselelerine müdahil olmakta ve bu yolla haksız menfaat sağlamakta suçlanıyor. Ayrıca, yağma yoluyla insanların taşınmazlarını ele geçirdikleri de tespit edildi.

Otobüs terminalinde 15 kilogram esrar ele geçirildi Otobüs terminalinde 15 kilogram esrar ele geçirildi

2 Ilde Kuyu 18 Operasyonu Suc Orgutu Cokertildi 156265

Operasyonda Ne Tür Malzemeler Ele Geçirildi?
Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda, 12 ruhsatsız tabanca, 7 ruhsatsız tüfek ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Bu bulgular, örgütün ne denli silahlanmış ve tehlikeli bir yapı olduğunu gösteriyor. Bakan Yerlikaya, polis ekiplerinin operasyon esnasında elde ettiği başarıları takdirle karşıladığını ifade ederek, operasyonlara ilişkin görüntüleri de kamuoyuyla paylaştı.

Otobüs terminalinde 15 kilogram esrar ele geçirildi Otobüs terminalinde 15 kilogram esrar ele geçirildi

Bakan Yerlikaya'nın Açıklamaları Ne Dedi?
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların sonucuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Suçta kibirlenenler, halkımızın huzurunu kaçıranlar, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız," ifadelerini kullandı. Bu açıklama, suç örgütleri ve çetelerle mücadeledeki kararlılığın altını çizdi.

BAKAN YERLİKAYA'NIN PAYLAŞIMINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Yunanistan'a Kaçmaya Hazırlanan Suç Örgütü Elebaşı Yakalandı Yunanistan'a Kaçmaya Hazırlanan Suç Örgütü Elebaşı Yakalandı

Kaynak: Haber Merkezi