MSÜ tercihleri ne zaman yapılacak?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl MSÜ tercihleri 03 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar tercihlerini 10 Mayıs saat 23:59'a kadar yapabilecekler. Tercih işlemleri sırasında hata yapmamak ve hak kaybına uğramamak için adayların duyuruyu dikkatlice okumaları tavsiye ediliyor.

Wfw2 Dz Jsokyz Yjblrs8 Apw

MSÜ tercihleri nereden yapılır?

MSÜ tercihleri e-Devlet üzerinden yapılacak. Adaylar, e-Devlet üzerinden ilgili kısımları doldurarak tercihlerini gerçekleştirebilecekler. Ayrıca, şehit ve gazi çocuğu olan adayların tercih işlemleri sırasında "Bilgilerim" sekmesinden Şehit/Gazi Belgesi yükle düğmesine basarak ilgili kurumlardan aldıkları belgeleri uygun formatta yüklemeleri gerekiyor.

K H E K O M U T A N L I G I T A N I T I M R E S I M L E R I 3

MSÜ'de hangi bölümler var?

  • Kara Harp Okulu: Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, Kara Havacılık, İstihkâm, Muhabere, Ulaştırma, İkmal, Bakım, Personel, Maliye, Harita
  • Deniz Harp Okulu: Güverte, Makine, Muhabere, Deniz Hava Harp, Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu
  • Hava Harp Okulu: Hava Muharebe, Hava Trafik Kontrol, Hava Savunma, Hava Teknik, Hava İkmal, Hava Uzay ve Siber Güvenlik
  • Askeri Hava Hastanesi Hemşirelik Meslek Yüksekokulu
  • Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu

MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Savunma Üniversitesi tarafından resmi bir açıklama yapılmadı, ancak tercih sonuçlarının Haziran ayında açıklanması bekleniyor.

61Dd3896D265A2102Ca925Ed

MSÜ Hava Harp Okulu

MSÜ tercihlerinde dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise Hava Harp Okulu (HHO) için yapılacak seçim aşamaları. Hava Harp Okulu'nu ilk tercih olarak belirleyen adaylar arasından MSÜ-SAY puan sırası ve çağrı kontenjanına göre çağrı yapılacak. Hava Harp Okulu'nu ikinci ve sonraki tercihlerinde belirleyen adaylar ise HHO için aday olamayacaklar.

Msü Iş Ilanı

Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu

Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu'nu tercih eden adaylar ise çağrı kontenjanına girenlerin mülakat aşamasını geçtikten sonra Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına alınacaklar.

Kaynak: Haber Merkezi