Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Yapay Zeka Okulu ve Kariyer Okulu" programlarından mezun olan öğrenciler için çevrimiçi bir mezuniyet töreni ve Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü tarafından “Mesleki Yapay Zeka Eğiticilerin Eğitimi”ni alan Öğretim Elamanları için çevrimiçi Başarı Belgesi takdimi düzenlendi. Rektörlük Yönetim Kurulu Odası'nda gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ali Murat Alparslan, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Gökhan Turan, Dijital Dönüşüm Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Bilen ve eğitim veren akademisyenler katıldı. Mezuniyet töreninde konuşma yapan Prof. Dr. Hakan Öner, önümüzdeki dönemde tüm bölüm ve programlarda yapay zeka dersinin verileceğini vurguladı.
"Her Bir Öğrencimiz Yapay Zeka Dersini Alarak Mezun Olacak"
Prof. Dr. Hakan Öner, konuşmasında, "Bugün itibariyle üniversitemizde yapay zeka okulunda ve kariyer okulundan hocalarımızın emekleriyle ve sizlerin gönüllü katılımıyla bu programı tamamlamış bulunuyorsunuz. Sizler, bugün yapay zeka okuluyla ve kariyer okuluyla ilgili bir diploma alacaksınız. Artık teknoloji hızla ilerliyor. Günümüz teknolojilerine baktığımızda, bu teknolojilere yetişmemiz, öğrencilerimizin ve eğitimcilerimizin bu teknolojileri eğitimde kullanmaları ve mesleki alanlarında genişletmeleri gerekiyor. Aksi takdirde bazı alanlarda teknolojiyi yakalamak zor oluyor. Hem bizler için hem de mezuniyet sonrası sizlerin bu süreçlere adaptasyonu açısından bu okul önemli. Bu okulu başarıyla tamamladığınız için mesleki anlamda, sosyal yaşamınızda çevrenizdeki meslektaşlarınıza örnek olacaksınız. Üniversitemizin sizlere yapay zeka okuluyla kazandırdıkları çok kıymetli. İlerleyen dönemlerde bunların değerini daha iyi anlayacaksınız. Diplomalarınızın mesleğinize, sizlere ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum," ifadelerini kullandı.
Rektör Yardımcısı Öner, yapay zeka okulu ve kariyer okulu programlarının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirterek, "Bu dönem böyle bir kursu vermemizdeki amaç, hiçbir öğrencimizin yapay zeka dersi almadan mezun olmasını istemememizdi," dedi.
Yapay Zeka Okulu'na başvuran ilk 100 kişiden başarılı olan 94 öğrenci mezuniyet belgelerini alırken, Kariyer Okulu'ndan da 100 öğrenciden 98'i mezuniyet belgelerini dijital ortamda aldılar. Yapay Zeka Okulunda son sınıf öğrencilerine verilen bu eğitimde diplomalarını alanlar arasında, 48 yaşındaki iç mekan tasarımı bölümü öğrencisi ve 38 yaşındaki çağrı merkezi bölümü öğrencisi de yer aldı. Bu öğrenciler, yapay zekanın mesleklerinde nasıl kullanıldığını ve bu teknolojiyi kullanarak mesleklerini daha iyi yerlere getireceklerini dile getirdiler.
Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü Tarafından Mesleki Yapay Zeka Eğiticilerin Eğitimi Verildi
Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü tarafından gelecek güz döneminden itibaren her bölümünde müfredata zorunlu olarak eklenen “Yapay Zeka Uygulamaları” dersi için her bölümden bir Öğretim Elemanına “Mesleki Yapay Zeka Eğiticilerin Eğitimi” verildi. Tören, öğrencilere dijital diplomalarının ve Öğretim Elemanlarına dijital Başarı Belgesi gönderilmesiyle sona erdi.
Yapay zeka ve kariyer alanında aldıkları eğitimle gelecekte daha donanımlı olacak öğrenciler, meslek yaşamlarında bu bilgileri aktif olarak kullanacaklarını belirttiler. Rektörlük ve akademisyenler, mezun öğrencilere başarılar dileyerek, yeni dönemde daha fazla öğrencinin bu eğitimlerden yararlanmasını hedeflediklerini belirttiler.
Törende eğitimcilere de Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner tarafından Teşekkür Belgeleri takdim edildi.