Kan grupları, her bireyin genetik yapısına özel, kalıtsal özelliklerdir. A, B, AB ve O olarak bilinen klasik kan gruplarına ek olarak, bilim insanları yeni bir kan grubu keşfettiler: MAL. Bu keşif, tıp dünyasında büyük heyecan yaratırken, birçok soruyu da beraberinde getirdi.

218646

Peki, MAL kan grubu nedir, kimlerde görülür ve özellikleri nelerdir? Gelin, bu yeni kan grubu hakkında merak edilenleri birlikte inceleyelim.

64202C52E4Bfdd21D451683D

MAL Kan Grubu Nedir?

MAL kan grubu, AnWj antijenini içeren ve miyelin ile lenfosit proteinleriyle ilişkili nadir bir kan grubudur. Bu yeni grup, uluslararası araştırmacılar tarafından yapılan uzun süreli çalışmalar sonucu ortaya çıkmıştır. MAL, "Myelin and Lymphocyte protein" ifadesinin kısaltmasıdır ve bu antijenin keşfi, 50 yıl süren bir merakın nihayet sonuçlanmasını simgeliyor.

Kan 2 1

MAL Kan Grubu Kimlerde Görülür?

MAL kan grubu, dünya genelinde oldukça nadir görülen bir fenomendir. AnWj antijeninin bulunmadığı bireylerde tespit edilir. Genetik testler, bu gruptaki kişilerin kan grubunu netleştirmek için kullanılabilir. AnWj-negatif bireyler, kan transfüzyonları sırasında ciddi reaksiyonlar yaşayabileceğinden, uyumlu kan alımları kritik öneme sahiptir.

En Zeki Kan Grubu Aciklandi O Kana Sahip Olanlarin 9 M Vw

MAL Kan Grubunun Özellikleri

MAL kan grubunun en önemli özelliklerinden biri, AnWj antijeninin nadir kalıtsal bir formda bulunmasıdır. Dünya nüfusunun yüzde 99,9’u AnWj-pozitif olarak kabul edilirken, AnWj-negatif bireylerin sayısı oldukça azdır. AnWj-negatif olmanın yaygın nedenleri arasında hematolojik bozukluklar ve bazı kanser türleri bulunmaktadır. Genetik nedenler ise son derece nadirdir.

Evlenecek olanlar dikkat! Kuzen Evlilikleri Yasaklanacak mı? Evlenecek olanlar dikkat! Kuzen Evlilikleri Yasaklanacak mı?

0X0 Farkinda Degilsiniz Ama Bu Kan Grubuna Sahipseniz En Guclu Sizsiniz 1666719412435

Yeni keşifler, gelecekte daha fazla AnWj-negatif kişinin tespit edilmesini kolaylaştırabilir. AnWj antijeni, MAL proteini üzerinde taşınmakta ve AnWj-negatif bireylerin kırmızı kan hücrelerinde bu protein bulunmamaktadır.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Haber Merkezi