Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Google'ın Mustafa Kemal Atatürk'ün unvanını güncellemeyip "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu" ifadesini kaldırmasına sert tepki gösterdi. Sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, 6 ay önce benzer bir durumla ilgili yazdığı mesajı hatırlatarak, Google'ın Atatürk ile ilgili aramalarda bu unvanı yeniden anımsama zamanının geldiğini vurguladı.

Teröristlerin başına konulan ödül miktarına yüzde 100 zam yapıldı! Teröristlerin başına konulan ödül miktarına yüzde 100 zam yapıldı!

1728446935666 Ekran Resmi 2024 10 09 07

Google'ın Unvan Değişikliği

Öncelikle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk, Google'da "Eski Türkiye Cumhurbaşkanı" olarak tanımlanmıştı. Gelen tepkiler üzerine, arama motoru bu ifadeyi "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu" olarak güncellemişti. Ancak son günlerde, bu ifade tekrar kaldırıldı. Yavaş, bu durumu eleştirerek, "Google'ı, değerli liderimiz ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün gerçek mirasını yansıtacak şekilde unvanını güncellemeye davet ediyoruz," ifadesini paylaştı.

1728446752048 Ekran Resmi 2024 10 09 07

Tepkiler Devam Ediyor

Yavaş, 21 Mayıs 2024'te yaptığı açıklamada, Google'a Atatürk'ün gerçek mirasına uygun bir şekilde unvanını güncellemesi çağrısında bulunmuştu. Şu an için Google aramalarında tekrar "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu" ifadesinin yer aldığı görülse de, Yavaş bu durumun ne kadar süreyle devam edeceğine dikkat çekerek, "Bu tweeti 6 ayda bir güncelleyecek miyiz?" diye sordu.

Kaynak: HABER MERKEZİ