Davanın ilk duruşmasında Mehmet Şiyar Ecevit, uyuşturucu madde etkisi altında olduğunu ve olayı hatırlamadığını öne sürerek pişman olduğunu söyledi.

Olay Günü Tartışma Sonrası Cinayet
21 Ocak'ta akşam saatlerinde Mehmet Şiyar Ecevit, eşi Vatfa Ecevit ile tartıştıktan sonra onu 17 bıçak darbesiyle öldürdü. Olay sırasında Ecevit'in annesi de elinden yaralandı. Vatfa Ecevit, olay yerinde hayatını kaybetti.

Denizli'de Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Hayatını Kaybetti Denizli'de Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Hayatını Kaybetti


Sanık: Uyuşturucu Madde Etkisi Altındaydım
Tutuklu sanık Mehmet Şiyar Ecevit, SEGBİS üzerinden katıldığı duruşmada savunmasını yaparken, olay günü eşiyle tartıştıktan sonra evden çıkıp uyuşturucu madde aldığını ve eve döndükten sonra tekrar tartıştıktan sonra kendini kaybettiğini ve pişman olduğunu söyledi.

Duruşma Ertelendi
Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için ertelenen duruşma 30 Eylül 2024 tarihine bırakıldı. Mahkeme ayrıca, sivil toplum kuruluşlarının duruşmaya katılma talebini de reddetti.


Kadın Hakları Savunucuları Tepkili
Mardin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Seher Acay, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çekerek, faillerin cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı. Vatfa Ecevit'in annesi Vehbiye Ecevit ise duruşma sırasında gözyaşı döktü.

Dava Devam Ediyor
Mehmet Şiyar Ecevit'in "eşe karşı kasten öldürme" suçundan yargılanması 30 Eylül'de devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi