Sevgili Hemşerilerim,

Şeker Plajı, yıllardır kendi haline terkedilmiş doğal bir güzelliğimizdir. 2014 yılından bu yana Şeker Plajının yeniden canlandırılmasıyla ilgili verilen sözlerin hala yerine getirilmediğini üzülerek görmekteyiz. Yine görüyoruz ki, o zaman Burdur Halkına söz verenler, bu seçim döneminde de aynı sözü veriyorlar. Söz verip de yapamayanların mutlaka kendilerince haklı gerekçeleri vardır. Siyasi bir polemiğe yol açmamak adına neden verilen sözlerin tutulmadığıyla ilgili yorum yapmıyor, taktiri sizlere bırakıyorum. Ancak altını çizmek istediğim husus şudur: Şehrimizin sahip olduğu güzellikler ne olursa olsun siyasi söylemlere ve vaatlere kurban edilmemelidir. Çünkü Burdur’un artık vakit kaybetmeye tahammülü yoktur.

Burdur’da farklı kademelerde yöneticilik yapmış biri olarak ifade etmek isterim ki, bir projeyi hayata geçirmek için halka söz verecekseniz, sırasıyla şunlara dikkat etmelisiniz:

Önce işin bir fizibilitesini yapacaksınız. İlgili kurumlardan yasal mevzuatlar hakkında bilgiler alacaksınız. Hele ki, Şeker Plajı gibi bir tabiat alanında bir proje geliştiriyorsanız, bu projenin yasal uyumluluğuna ayrı bir önem vereceksiniz. Yetmez. Bu projeyi gerçekleştirmek için kaynak bulacaksınız. İkna edeceksiniz. Ter dökeceksiniz. Emek vereceksiniz. İşte tüm bunları yaptıktan sonra dönüp, gönül rahatlığıyla SÖZ VERİYORUM diyebilirsiniz. Bunları yapmadan, "şunu yapacağım, bunu yapacağım" diye Burdur Halkına söz verirseniz, şeker plajında olduğu gibi, aradan 10 yıl geçmesine rağmen sözünüzü yerine getirememiş olursunuz. Üstelik şunu da diyemezsiniz: "Verdiğim sözlerden bazılarını yerine getirdim." Evet olabilir. Buna bakarsanız, durmuş bir saat bile günde iki kez doğruyu gösterir. Ama bu iki doğruya rağmen bu saat çalışıyor diyemezsiniz.

Sevgili Hemşerilerim,

Bu anlayış ve sorumlulukla, Şeker Plajı için uygulanabilir bir proje geliştirmek adına önemli iki girişimde bulunduğumuzu belirtmek isterim.

Birincisi, Yeni Şeker Plajı projemizin yasal uyumluğunu sağlamak için Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Genel müdürlükten aldığımız bilgiler doğrultusunda projemizi revize ettik.

İkincisi ve daha önemlisi, projenin hayata geçirilmesi için kaynak arayışına girdik. Spor Toto Teşkilatıyla görüşerek, projemizin içinde yer alan spor alanların yapımı için sağlayabilecekleri destekler hakkında bilgi aldık. Böylece Yeni Şeker Plajı'nın ön fizibilite çalışmalarını tamamlamış olduk. Şimdi gönül rahatlığıyla Mehmet Şimşek olarak size söz veriyorum:

“KENDİ HALİNE TERK EDİLEN ŞEKER PLAJIMIZ, YENİ BURDUR'UN, YENİ YAŞAM ALANLARINDAN BİRİ OLACAK.”

Kaynak: HABER MERKEZİ