2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) A Milli Futbol Takımı, son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Türkiye adına golleri kaydeden Merih Demiral, gol sevincinde bozkurt işareti yapması nedeniyle bugün UEFA soruşturma başlattı. UEFA’dan yapılan açıklamada, 26 yaşındaki futbolcunun uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açıldığı ifade edildi.

Demiral'a Burdur'dan destek!

Burdur MHP İl Başkanı Gültekin Oktay, UEFA'nın milli futbolcu Merih Demiral'a yönelik başlattığı soruşturma nedeniyle sert bir açıklama yaptı. Oktay, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, UEFA'nın bu eylemini Türk'lüğe ve tüm Türk dünyasına hakaret olarak nitelendirdi. İşte Oktay'ın açıklamasının detayları:

Marmarabirlik Zeytin Fiyatlarını Açıkladı: Ürün Alımları 16 Eylül’de Başlıyor Marmarabirlik Zeytin Fiyatlarını Açıkladı: Ürün Alımları 16 Eylül’de Başlıyor

Dün gece Milli Takımımız muhteşem bir zaferle hepimizi gururlandırmıştır. Maçta gollerimizi atan futbolcumuz Merih Demiral, gol sevincinden sonra Türk’ün simgesi olan Bozkurt işareti yaparak sevinmiş ve tüm Türk dünyasının hislerine tercüman olmuştur. Ancak UEFA, Bozkurt işareti yapan Milli futbolcumuz hakkında 'uygunsuz davranışları' sebebiyle soruşturma başlatıldığını duyurmuştur." 

Oktay, UEFA’nın bu eyleminin Türk'lüğe ve tüm Türk dünyasına hakaret olduğunu belirterek, tüm Türk vatandaşlarını bu duruma tepki göstermeye çağırdı. Oktay, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bozkurt, herhangi bir siyasi görüşe veya herhangi bir zümreye ait bir simge değildir. Bozkurt, Türk’ün ve Türklüğün simgesidir. UEFA’nın bu eylemi karşısında, görüşü ne olursa olsun tüm Türk vatandaşlarının tepki göstermesi gerekmektedir. Bugün UEFA’nın yaptığı bu haysiyetsizliğe topyekun ses çıkarılmaz ve en üst perdeden gereği yapılmazsa, yarın bu şerefsiz güruh, İstiklal Marşımıza ve bayrağımıza da 'uygunsuz' yakıştırması yapacak gücü kendinde bulacaktır."

Kaynak: Haber Merkezi