Kentin 13 ilçesinde 13 farklı noktada gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, toplamda 25 bin kap aşure dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda Aşhane’de özenle hazırlanan aşureler, belediyenin mobil araçlarıyla kentin çeşitli noktalarında vatandaşlarla buluşturuldu. Dağıtım sırasında vatandaşlar, aşure tatlısını dualar eşliğinde tattılar ve yapılan bu hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, aşurelerin hazırlanma sürecini yakından takip ederek Aşhane’yi ziyaret ettiler. Başkan Seçer, aşure kazanının başında bulunarak, “Bizim için bu kazanlar birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma, bolluk ve bereket anlamına geliyor. 25 bin vatandaşımız için hazırlanan aşurelerimizi dağıtıyoruz. Bu dağıtımlarla birlikte tutulan oruçların kabul olmasını diliyoruz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.

Belediyelere KPSS şartsız personel alınacak! Şartlar nedir? Belediyelere KPSS şartsız personel alınacak! Şartlar nedir?


Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Yusuf Yazgı ise, Muharrem ayının manevi önemine vurgu yaparak, “Bugün itibarıyla Muharrem ayına girdik. Belediyemiz olarak önceden hazırlıklarımızı tamamladık ve Aşhane’de aşurelerimizi kaynattık. Bugün de 13 ilçemizde eş zamanlı olarak 25 bin kap aşureyi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bu vesileyle Muharrem ayının bereketli geçmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Aşure ikramıyla ilgili görüşlerini dile getiren vatandaşlardan Hatice Koç, “Muharrem ayımız mübarek olsun. Belediyemizin bu tür etkinlikleri değerlerimize katkı sağlıyor. Aşure yapmak maliyetli bir iş olduğundan belediyemizin bu hizmeti çok anlamlı. Allah razı olsun” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi