Klasik yay erkek takımında bronz madalyayı kazanan milliler, basın mensuplarıyla bir araya gelerek duygularını paylaştı.

Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'ne Fırtına Gibi Başladı! Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'ne Fırtına Gibi Başladı!

Mete Gazoz: "Umarım Tokyo'nun rekorunu kırarız"
Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyon olan Mete Gazoz, bu başarılarının tesadüf olmadığını vurguladı. "Buraya gelirken kürsü hedefimiz vardı. Herkese 'Tarihi bir olimpiyat olacak.' diyordum." diyen Gazoz, takımın bu başarıyı hak ettiğini belirtti. Gazoz, özellikle Fransa maçında şansın kendilerinden yana olmamasına rağmen, Çin maçında daha önceki bir Dünya Şampiyonası'ndaki hırslarını kullanarak maçı kazandıklarını söyledi.
Mete Gazoz'dan Olimpiyat Zaferi Sonrası İtiraflar!-4
"Burada yaşadığımız her şeyin fazlasını teknik kadromuz antrenman sırasında yaşattılar. Hatta daha zorlu antrenmanlar oldu, nabzımız 180'lerdeyken ok attık. Hatta bugün o kadar yükselmedi bile. Güzel ve keyifli bir gündü. Çok eğlendik. Zihnimizi ve vücudumuzu kontrol altında tuttuk. Bu madalyanın burada değil, antrenmanlarda kazanıldığını ispatladık." diyen Gazoz, takım içindeki uyumun önemine dikkat çekti.
Gazoz, Tokyo'da kırdıkları madalya rekorunu daha da geliştirmek istediklerini belirterek, "Umarım katlanarak gider ve Tokyo'da kırdığımız madalya rekorunu kırarız." dedi.
Mete Gazoz'dan Olimpiyat Zaferi Sonrası İtiraflar!-1
Ulaş Berkim Tümer: "İlk olimpiyatta madalya almak çok güzel bir şey"
İlk kez olimpiyatlara katılan Ulaş Berkim Tümer ise heyecanını dile getirerek, "Çok heyecanlıydık. Mete daha çok bizi sakinleştirmeye çalıştı. Hepimiz üstümüze düşeni yaptık. Bu bir ekip işi. Büyük bir ekibiz. Bunun için çok çalıştık." şeklinde konuştu. Tümer, takımın başarısında herkesin payı olduğunu vurguladı.
Mete Gazoz'dan Olimpiyat Zaferi Sonrası İtiraflar!-2
Muhammed Abdullah Yıldırmış: "Seyirci baskısı hissetmedik"
Muhammed Abdullah Yıldırmış ise tribünlerin etkisi hakkında konuştu. "Seyirci baskısı hissetmedik, ancak ilk kez böyle bir ortamda ok attık çünkü okçulukta tribünler bu kadar büyük olmuyor. Fransa maçında tribün baskısının etkisi olduğunu düşünmüyorum, sadece şanssızlıktı diyebilirim." şeklinde konuşan Yıldırmış, takımın başarılı bir performans sergilediğini belirtti.
Mete Gazoz'dan Olimpiyat Zaferi Sonrası İtiraflar!-3
Teknik Direktör Göktuğ Ergin: "3 yıllık emeğin karşılığını aldık"
Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin ise sporcuların ortaya koyduğu performanstan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ergin, "Bu başarının arkasında 3 yıllık büyük bir emek var. Özellikle Mete Gazoz'un altın madalyasından sonra, hepimiz için olimpiyatlarda madalya kazanmak, kült olmaktan çıktı." şeklinde konuştu. Ergin, takımın doğru bir şekilde hazırlandığını ve bu sayede madalya sayısını artırabilecek bir yapıya kavuştuklarını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi