Ülkemizin büyük bir bölümü, şiddetli yağışlara hazırlanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 16 il için sarı kodlu uyarı verildi. Özellikle Marmara ve Kuzey Ege bölgeleri, kuvvetli yağışların etkisi altında kalacak. İşte detaylar...

1075552702 1281 720 1920X0 80 29056C1A5B6F05774Cb71C52E9A0B24E

Sağanak Yağışlar Nerelerde Etkili Olacak?

Marmara, Kuzey Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Marmara ve Kuzey Ege'nin iç bölgeleri, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz’deki yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor.

Elif Karaarslan Kimdir? Orhan Erdemir Olayı Nedir? Elif Karaarslan Kimdir? Orhan Erdemir Olayı Nedir?

Kapak 2024 04 13T084807 Fh6W Cover

Uyarı yapılan iller arasında İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Zonguldak yer alıyor. İstanbul için yağışların bu akşamdan itibaren etkili olması ve salı akşamına kadar devam etmesi bekleniyor.

Saganak Yagmur 1

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Değişiklikleri

Tahminlere göre, batı kesimlerde hava sıcaklıkları 8 ila 12 derece düşecek. Rüzgar, genel olarak güney ve batı yönlerinden hafif eserken, Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar (50-70 km/saat) etkili olacak. Bu durum, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara yol açabileceğinden vatandaşların tedbirli olması önem taşıyor.

4 X71 P Uij E Gt Sc On U Gk I Qg

Olumsuz Hava Koşullarına Karşı Önlemler

Meteoroloji, kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle alınması gereken önlemler hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. Vatandaşların bu tür olumsuz hava koşullarında dikkatli olmaları, gerekli tedbirleri almaları ve mümkünse dışarı çıkmamaları önerildi.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar