Gündüz kuşağına yeni düzenleme: RTÜK yeni yasağı duyurdu! Gündüz kuşağına yeni düzenleme: RTÜK yeni yasağı duyurdu!

Hastane randevu sistemindeki sıkıntıları gidermek amacıyla proje ekibi oluşturuldu ve köklü değişiklikler için çalışmalar başladı.

0X0 1728539591936

MHRS Sistemi Yenileniyor

Sağlık Bakanlığı, MHRS’deki randevu alma sıkıntısının yanı sıra sağlık sistemindeki diğer problemleri de ele almak üzere bir proje ekibi kurdu. Bakan Memişoğlu’nun talimatı doğrultusunda, ekip ilk aşamada randevu sorunlarının kaynağını belirleyecek ve bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için çözümler geliştirecek.

663Cb02Fa91B4956Eb750Db5

Hastane Yoğunluğu Araştırılacak

Ekip, hastane randevularındaki yoğunluğun nedenlerini araştıracak. Daha önce bakanlık, vatandaşların basit sağlık problemleri için bile hastanelere başvurduğunu tespit etmiş ve bu durumun randevu sisteminde büyük bir yoğunluk yarattığını raporlamıştı. Bu nedenle, Sağlık Bakanlığı, hastaların aile hekimliklerine yönlendirilmesi için çalışmalar yürütmeyi planlıyor.

Thumbs B C Aa9Bac578860B65Cbd0E500C26563D1D

Farkındalık Artırıcı Çalışmalar

Sağlık Bakanlığı, MHRS sisteminde yapılacak değişiklikler hakkında kamuoyunu bilgilendirecek farkındalık artırıcı kampanyalar düzenlemeyi de hedefliyor. Önümüzdeki günlerde bakanlık, bu konudaki ilerlemeleri kamuoyu ile paylaşarak vatandaşların bilinçlendirilmesi adına adımlar atacak. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, bakanlığın çalışmaları tamamlandıktan sonra değişikliklerin detayları Bakan Memişoğlu tarafından duyurulacak.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar