One Direction - Liam Payne hayatını kaybetti! Liam Payne neden öldü? One Direction - Liam Payne hayatını kaybetti! Liam Payne neden öldü?

Gezi Parkı direnişi sırasında gözaltına alınan Mücella Yapıcı ve kızı Cansu Yapıcı’ya çıplak arama yapan iki kadın polis, "görevi kötüye kullanma" suçundan 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Mücella Yapıcı ve Cansu Yapıcı'nın avukatı Gülyeter Aktepe ile sanık polislerin avukatları hazır bulundu. Sanık polislerden Levent Mustafaoğlu, başka bir suçtan tutuklu olarak Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan SEGBİS ile duruşmaya katıldı.

Mücellayapici11 Large

Avukat Gülyeter Aktepe, müvekkillerinin "haksız ve hukuksuz" bir şekilde gözaltına alındığını belirterek, "Narkotikle ilgili bir suç isnadı olmamasına rağmen çıplak arama işkencesine maruz kaldılar. Gözaltına alınmalarından sadece iki saat sonra kadınlara yönelik çıplak arama uygulandı. Bu durum, 'görevi kötüye kullanma' değil, 'işkence' suçudur," dedi.

Mucella Yapici Kapakaa

Mahkeme, sanıklardan birinin beraatine karar verirken, diğer iki polis memurunu "görevi kötüye kullanmak" suçundan önce 6 ay hapisle cezalandırdı. Ancak cezanın takdir indirimi uygulanarak 5'er ay hapis cezasına çevrilmesine karar verildi. Mahkeme ayrıca, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay