Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması kararı alındı, çünkü yıllardır süregelen "ölmedi" iddiaları Karabulut ailesinin mücadelesiyle yeniden gündeme geldi... Türkiye'nin hafızasına kazınan Münevver Karabulut cinayeti, 15 yıl sonra yeni gelişmelerle yeniden gündeme geldi. Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülen Karabulut'un ardından yıllardır süren tartışmalar, Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla farklı bir boyut kazanacak. İşte, olayın detayları ve mezarın açılmasına dair gelişmeler...

65F01E9F333D53A0C366Ede0

Cem Garipoğlu, 17 yaşındaki Münevver Karabulut'u vahşice katlettikten sonra firar etmiş, yakalandıktan sonra 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezaevinde intihar ettiği öne sürülen Garipoğlu'nun ölmediği ve yurt dışına kaçtığı iddiaları uzun süredir devam ediyor. Karabulut ailesi, bu iddiaların son bulması ve kamu vicdanının rahatlaması için mezarın açılmasını talep etti.

55Ea2Acdf018Fbb8F86F47Ce

Münevver Karabulut Cinayeti Ne Zaman Oldu?
Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde, henüz 17 yaşındayken, Cem Garipoğlu tarafından İstanbul'da katledildi. Cinayetten sonra Karabulut’un parçalanmış bedeni, bir çöp konteynerinde bulundu. Türkiye'yi derinden sarsan bu vahşi cinayet, toplumda büyük tepki yarattı ve uzun süre gündemde kaldı.

Elif Karaarslan Kimdir? Orhan Erdemir Olayı Nedir? Elif Karaarslan Kimdir? Orhan Erdemir Olayı Nedir?

Cem Garipogliuu Orx6 Cover Fckb Cover

Cem Garipoğlu Neden Münevver Karabulut'u Öldürdü?
Cem Garipoğlu’nun Münevver Karabulut’u neden öldürdüğü konusunda farklı iddialar ortaya atıldı. Karabulut’un otopsi raporunda, kafasında ve vücudunda çok sayıda bıçak darbesi tespit edildi. Karabulut’un öldürülme şekli, bazı uzmanlara göre sadist bir ritüeli andırıyordu. Avukat Rezan Epözdemir, cinayetin "Mayasız Ayini" adında bir Yahudi ayini olduğunu öne sürdü ve bu iddialar kamuoyunda tartışma yarattı.

5C8C750945D2A04Bdc2B1660

Cem Garipoğlu Ne Zaman ve Nasıl Öldü?
Cinayetin ardından kaçan Cem Garipoğlu, 197 gün sonra teslim oldu ve 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri'de bulunduğu cezaevinde intihar etti. Garipoğlu'nun intiharı sonrası, ölmediğine ve yurt dışına kaçtığına dair iddialar ortaya atıldı.

Cem Garipoglu Munevver Karabulut U Neden Oldurdu 17863161 2073 M64D003D54E3Fe02B14A87C13

Karabulut ailesinin avukatı Rezan EpözdemirCem Garipoğlu'nun mezarının açılacağını açıkladı. hukukta fethi kabir olarak geçen işlem için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi kabul ettiğini Epözdemir, X hesabından şöyle açıkladı:

"Malumunuz olduğu üzere; yaklaşık 15 yıldır Münevver Karabulut'un hunharca ve vahşice katledilmesi ile ilgili dosyayı mağdur aile vekili olarak takip ediyoruz. Münevver Karabulut cinayeti, Türkiye'de kadına şiddet ve kadın cinayetleri bakımından toplumsal farkındalık ve fikri takip oluşması açısından son derece önemli ve emsal mahiyette bir cinayettir. Bu kapsamda son olarak Cem Garipoğlu'nun mezarının açılarak C.M.K m. 87/4 uyarınca fethi kabir işleminin yapılmasını talep etmiştik. Müvekkil Süreyya Karabulut'un talebi üzerine özellikle son iki yıldır bu konuda etkili bir hukuki süreci hayata geçirdik. Geldiğimiz noktada, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi ve bu konuda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı. Yıllardır gittiğimiz her yerde, üniversitelerde, panel ve seminerlerde, yazılı ve görsel basında, sosyal medyada en fazla sorulan ve halkımızın önemli ölçüde ikna olmadığı bu muamma bu suretle giderilmiş olacak. Yıllardır devam eden hukuki mücadelemiz neticesinde, Sayın Başsavcılığın vermiş olduğu bu karar son derece önemli önemli ve sevindiricidir. Sayın Başsavcılığa müvekkil aile adına teşekkür ediyorum. Kamu vicdanının rahatlaması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için fethi kabir işlemi ve hukuki süreç tarafımızca etkili bir şekilde takip edilecektir. Gereği kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunulur. Av. Dr. Rezan Epözdemir"

Kaynak: HABER MERKEZİ