Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, aramalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Sonuca çok yaklaştık, önemli deliller bulduk" dedi. Aramalar sırasında bir şüpheli gözaltına alındı. 

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Günlerdir tüm Türkiye'nin gündeminde olan bu olayda, vatandaşlar "Narin bulundu mu?" sorusuna cevap ararken, Adli Tıp raporuyla ilgili yeni gelişmeler de yaşandı...

Narin bulundu mu? Kayıp Narin hakkında açıklama geldi

Narin Güran’ın kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmaları 8. gününe ulaştı. Diyarbakır’ın kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde sürdürülen çalışmalarda, bir aile bireyi gözaltına alındı. Narin'in annesi bu gelişme sonrası fenalaştı.

İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, basına yaptığı açıklamada, "Narin’i sağ salim bulmak için çalışıyoruz. Dakika dakika her şeyi kayıt altına aldık. Elde edilen delillerle sonuca çok yaklaştık" ifadelerini kullandı.

Yaşlı adam, çobanı tüfekle vurmuştu: İşte o anlar! Yaşlı adam, çobanı tüfekle vurmuştu: İşte o anlar!

21 Ağustos'ta öğleden sonra Tavşantepe Mahallesi'nde Kur'an kursundan dönerken kaybolan Narin, ailesi tarafından saatlerce arandı. Sonuç alınamayınca, jandarmaya kayıp ihbarı yapıldı. Aramalar geniş çaplı olarak sürdürüldü. Narin Güran için arama çalışmaları 9. gününde sürüyor. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde yürütülen çalışmalarda, Jandarma, AFAD, Emniyet ve gönüllülerden oluşan 1710 kişilik bir ekip, mahalle ve çevresinde titizlikle araştırma yapıyor. Şu ana kadar 47 ev ve 22 metruk bina aranırken, çevredeki su kaynakları da detaylı bir şekilde incelendi.

Narin bulundu mu? Kayıp Narin hakkında açıklama geldi

Kayıp Narin bulundu mu? Diş izleri kime ait? Kayıp Narin bulundu mu? Diş izleri kime ait?

Gelen bir ihbar üzerine, mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki bir derede kepçe ile arama çalışmaları başlatıldı. Dere boyunca suyun debisi düşürülerek detaylı incelemeler yapıldı. Jandarma, tüm imkanları seferber ederek aramaları sürdürüyor.

Narin bulundu mu? Kayıp Narin hakkında açıklama geldi

Müge Anlı, Narin Güran İçin: “Bana Gelen Bilgiler Var Ama…” Müge Anlı, Narin Güran İçin: “Bana Gelen Bilgiler Var Ama…”

Ağabeyinin Kolundaki Isırık İzi Kime Ait?

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelinin, Narin’in ağabeyi E.G. (18) olduğu öğrenildi. Kolunda ısırık izi tespit edilen E.G., incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Ancak yapılan DNA testi sonucunda, ısırık izinin kime ait olduğu konusunda kesin bir bulguya ulaşılamadı. Şüpheli, işlemlerin ardından Diyarbakır’a geri götürüldü.

Narin bulundu mu? Kayıp Narin hakkında açıklama geldi

Bulunan Terlik Narin’e mi Ait?

Ekipler, Eğertutmaz Deresi'nde akıntıyla sürüklenen bir terliği buldu. Ancak, yapılan incelemeler sonucu terliğin Narin’e ait olmadığı belirlendi. Arama çalışmaları aynı bölgede yoğunlaşarak devam ediyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: haber merkezi