Narin cinayetiyle ilgili soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor. Zanlıların, arama çalışmalarını etkileyen çeşitli eylemlerle suçlandığı ve soruşturmanın seyrini değiştirmeye yönelik girişimlerde bulundukları ortaya çıktı. İşte detaylar:

66E3Cb1B0A5736F3Dfeebb67

Elektrik Kesintileri ve Yangın Şüphesi

Narin’in kaybolduğu dönemde köyde meydana gelen ardışık elektrik kesintileri ve yangınlar, soruşturmayı yürüten birimlerin dikkatini çekti. Soruşturma dosyasında, köydeki elektrik kesintilerinin zanlılar tarafından gerçekleştirildiği ve yangınların da bu kesintilerle bağlantılı olduğu iddia ediliyor. Zanlıların, plastik çubuklarla elektrik tellerini birbirine değdirerek bu kesintilere neden oldukları ve bir yangına yol açtıkları şüphesi üzerinde duruluyor.

Mehmet Şevket Kaya, savcılığa verdiği ifadede plastik çubukları elektrik tellerini birbirine çarpıtarak yangın çıkarmak amacıyla kullanmadığını, elektrik kesintileriyle ilgisinin bulunmadığını belirtti. Ancak, Kaya "suçluyu kayırmak ve suç delillerini yok etmek" suçlamasıyla tutuklandı.

Narin Guran Cinayeti 2 Kisi Daha Gozaltina Alindi

Yangın ve Asılsız İhbarda Bulunma

Oğlu Muhammet Kaya, Narin’e ait olduğu öne sürülen bir terliği yetkililere bildirmemekle suçlanıyor. Amca Ömer Faruk Güran da yangının elektrik tellerinin birbirine çarpması sonucu meydana geldiğini, elektrik kesintileri ve yangın çıkarmaya yönelik bir eylemde bulunmadığını ifade etti. Nevzat Bahtiyar ise köydeki elektrik kesintilerinin kim tarafından yapıldığını bilmediğini, ancak böyle sık kesintilerin daha önce yaşanmadığını belirtti.

66Dfdf8A2A36A3Daf14630C9

Yenge Hediye Güran’ın Gözaltı Süresi Uzatıldı

Narin cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, 13 Eylül’de gözaltına alınan yenge Hediye Güran’ın gözaltı süresi uzatıldı. Hediye Güran’ın, Narin’in kaybolduğu gün evine iki kez girdiği ve WhatsApp kayıtlarını sildiği iddiaları soruşturmanın merkezinde yer alıyor. Hediye Güran’ın, suç delillerini yok etmekle suçlandığı ve bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Narin Guran 2

Fuat Güran’ın Jandarmayı Dinleme İddiası

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından hazırlanan tutanakta, amca Fuat Güran’ın arama faaliyetindeki jandarma ekiplerine yaklaşarak konuşmalarını dinlemeye çalıştığı belirtiliyor. Güran, suçlamayı reddederek sadece yardımcı olmaya çalıştığını savundu. Fuat Güran da “suç delillerini yok etmek ve suçluyu kayırmak” suçlamasıyla tutuklandı.

66E7556Fa34E23076F5F061B

Yeni Gözaltılar ve Asılsız İhbarlar

Soruşturmada yeni delillerin ortaya çıkmasıyla birlikte İsa Kaya ve Şeyma Kaya da gözaltına alındı. Bu kişilerin, olayın seyrini değiştirmeye yönelik asılsız ihbarlarda bulundukları belirtiliyor. İsa ve Şeyma Kaya’nın gözaltına alınmasında, Hediye Güran’ın ifadelerinin etkili olduğu öğrenildi.

1080Xauto 8 1726377551 887 X750

Türk Dünyası, 34 Harfli Ortak Türk Alfabesi Üzerinde Uzlaştı Türk Dünyası, 34 Harfli Ortak Türk Alfabesi Üzerinde Uzlaştı

İtiraflar ve Çelişkiler

Soruşturma sürecinde, bazı aile üyelerinin ifadeleri çelişkiler içeriyor. Kuzen Birsen Güran, Narin’i en son 14.00’te gördüğünü ancak amca Salim’in telkiniyle 17.40’ta söylediğini itiraf etti. Aynı şekilde Melike Güran da benzer bir itirafta bulundu ancak neden böyle yaptığını açıklayamadı.

Editör: Haber Merkezi