Diyarbakır’da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın cesedinin gömüldüğü gün, olay yerinde Nevzat Bahtiyar’ın yanı sıra iki kişinin daha bulunduğu ortaya çıktı. Küçük kızın cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında bulunmuştu.

Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturma, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülüyor. İtirafçı Nevzat Bahtiyar’ın olay günü saat 15.40 ile 16.30 arasında aracının dere yatağının yakınında park edildiği ve telefonunun buradaki baz istasyonundan sinyal verdiği belirlendi. Bu bilgi, askeri üs bölgesine ait kamera kayıtlarıyla desteklendi.
Narin Guran Sorusturmasinda Cok Sayida Kisi Gozaltina Alindi 170426 20240908

Tanju Özcan, Merih Demiral'ın ‘Bozkurt’ Heykelini Diktirdi Tanju Özcan, Merih Demiral'ın ‘Bozkurt’ Heykelini Diktirdi

Kamera kayıtları, Bahtiyar’ın aracının olay yerinde 50 dakika boyunca park halinde olduğunu gösterdi. Ardından, görüntüler büyütülerek incelendiğinde, yalnızca Nevzat Bahtiyar’ın değil, aynı zamanda iki kişinin de cesedin gizlendiği bölgede bulunduğu tespit edildi. Bu kişilerin kimliği henüz netlik kazanmadı; Güran ailesinden mi yoksa Bahtiyar’ın yakınlarından mı oldukları araştırılıyor.

Görüntüler, TÜBİTAK’a gönderilerek uzman bilirkişi heyeti tarafından incelenecek. Bu inceleme sonucunda, olay anında Bahtiyar’a yakın olan iki kişinin kimlik bilgileri ortaya çıkarılacak.

Narin Cinayeti Sorusturmasinda Yeni Gelisme 9653

Olayla ilgili köydeki evlere yerleştirilen güvenlik kameralarının kayıtlarına da JASAT tarafından el konuldu. Narin’in kaybolduğu gün ve sonrasındaki süreçte önemli bilgilerin bulunabileceği kayıtlarda, köyde şüpheli görülen zaman dilimleri izlendi.

Yeni gözaltıların olabileceği bilgisi, köydeki arama çalışmalarının detaylı bir şekilde incelenmesi sonrasında gündeme geldi. Kamera kayıtlarının analizi tamamlandıktan sonra, cinayetle ilgili daha fazla kişinin belirlenmesi bekleniyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay