Soruşturmada HTS kayıtları, olay günü yapılan telefon görüşmelerine dikkat çekti. Güran ailesinden tutuklanan şüphelilerle aynı baz istasyonundan sinyal aldığı tespit edilen 4 kişi gözaltına alındı, ancak ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Minik Narin In Oldurulmesindeki 91 Bulgu 753021

Olayın Arka Planı

Narin Güran, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta Kur'an kursundan çıktıktan sonra kaybolmuş, cesedi ise 8 Eylül’de bir dere yatağında bulunmuştu. Cinayetin ardından başlatılan soruşturmada aile bireyleri dahil 12 kişi tutuklanmıştı. Özellikle amca Salim Güran’ın olayla bağlantısı üzerinde duruluyor.

Narin Guran Cinayetinde Kan Donduran Suphe Amca Salim Abi Enese Talimat Mi Verdi 1

Telefon Kayıtları (HTS) İncelendi

Elif Karaarslan Kimdir? Orhan Erdemir Olayı Nedir? Elif Karaarslan Kimdir? Orhan Erdemir Olayı Nedir?

Savcılığa sunulan HTS kayıtları, şüphelilerin olay günü ve sonrasında birbirleriyle yoğun telefon görüşmesi yaptıklarını ortaya koydu.

1726299822545 Narinabisiiiensee

Özellikle 21 Ağustos (kaybolma günü), 2 Eylül (amca Salim’in tutuklandığı gün) ve 8 Eylül (cesedin bulunduğu gün) arasında dikkat çeken telefon trafiği, cinayetle ilgili önemli ipuçları sunuyor. JASAT ekipleri tarafından yapılan bu incelemeler, olayın çözümüne yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

0X0 1727078031805

Delil İncelemeleri Sürüyor

Soruşturmanın diğer bir boyutunda ise şüphelilere ait ev, ahır ve eklentilerde yapılan incelemeler bulunuyor. Bu yerlerden alınan DNA bulguları, tükürük örnekleri ve diğer deliller, Van Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na gönderildi. Ayrıca, bazı güvenlik kameralarına ait görüntüler, TÜBİTAK tarafından çözülmek üzere bekleniyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar