Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlik mesleğine giriş koşullarını daha da sıkılaştırdı. Öğretmen adaylarının, Milli Eğitim Akademisi'nde düzenlenen sınavlarda başarılı olmaları halinde öğretmenlik mesleğine adım atabilecekleri belirtildi.

Ats5Ptaisms

Milli Eğitim Akademisi’nde Başarı Şartı

Milli Eğitim Akademisi, KPSS’yi geçerek öğretmenliğe adım atan adaylar için öğretmenliğe devam sürecinde belirleyici bir rol oynuyor. Akademide verilen teorik eğitimlerde adayların her bir dersten en az iki yazılı sınavı başarıyla tamamlaması gerekiyor. Not ortalamasının 100 üzerinden 60 ve üzerinde olması, adayların öğretmenlik yolunda ilerlemeleri için şart koşuluyor.

1200X675 20 Bin Ogretmen Atamasi Mulakat Yeri Sorgulama Ekrani 2024 Meb Sozlesmeli Ogretmen Atamasi Mulakat Yerleri Bel 1717991448516

Ek Sınav Hakkı Var Ama Sınırlı

Başarısız olan öğretmen adaylarına ek bir sınav hakkı veriliyor. Bu sınavda da 60 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak. Ancak ek sınavlar sonunda herhangi bir dersten başarısız olanların Milli Eğitim Akademisi ile ilişiği kesilecek. Akademiden ilişiği kesilen adaylar ise yeniden KPSS’ye girme zorunluluğu ile karşı karşıya kalacak.

Yarin Okul Var Mi Ilk Gun Ders Islenir Mi Ilkogretim Ortaokul L D647E882 W1200Xh675

Yenidoğan çetesi skandalı: Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi Yenidoğan çetesi skandalı: Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi

Başarısız Olanlar İçin KPSS Yolu Açılıyor

Sınavlardan geçemeyen adaylar, tekrar KPSS’ye girmek zorunda kalacak. Bu da öğretmen adaylarının hem akademik hem de sınav performanslarına daha fazla dikkat etmelerini gerektiriyor. Milli Eğitim Akademisi’nden başarıyla geçen adaylar ise öğretmenlik mesleğine devam edebilecekler.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar