Demokrasi havarisi kesilen iktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasi partilerde ön seçim yok,  kayıtlı üye ya da kayıtlı delege ile milletvekili aday tespiti yapan yok, sadece Ak Parti temayül yoklaması adı altında göstermelik bir şey yapıyor,  listeye giremeyen aday adayları daha sonra “temayül de birinciydim ama genel merkez de son dakika müdahale edildi” tarzı konuşmaları duyacağız,   velhasıl listeler genel başkanların iki dudağının arasında.
İlimizdeki siyasi partilerin milletvekilliği seçiminde hangi siyasi partinin, kaç milletvekili çıkarabileceği konusun da bir değerlendirme yapalım;
Keşke milletvekili sayımız 10 olsaydı da uygun bir şekilde her siyasi partiye birer ikişer dağıtıverseydik ama maalesef 3 milletvekili çıkaracağız, mevcutta 2 Ak Parti, 1 CHP milletvekilimiz var.

 6 lı masada yaşananlar olmasaydı,  Burdur da 3 milletvekilliği, AK PARTİ, CHP VE İYİ PARTİ arasında dağılır gibi duruyordu.

Şimdi ise adayların kim olacağı çok daha fazla önem kazandı, önce geleneksel yaklaşımla bir değerlendirme yapalım,  Ak Partide Bayram Özçelik 1.sıra, 2.sırada Bucaklı bir aday olursa AK PARTİ’nin 2 vekil çıkarma ihtimali olabilir, bu klasik bir değerlendirme.  Bu seçimin önemi dikkate alındığın da AK PARTİ de değişimin olma ihtimali çok yüksek görünüyor, klasik sistem ya da değişim de olsa geçmiş dönem oy oranlarını da dikkate alırsak AK PARTİ’nin 2. Milletvekilliği ihtimali de  görünüyor.

 CHP’yi de aynı mantıkla değerlendirelim, geleneksel yapı da mevcut milletvekili Mehmet Göker’in  1.sıra olma ihtimali oldukça yüksek görünüyor ve milletvekili seçilir diyebiliriz, eğer CHP 2 milletvekili çıkarmak istiyorsa değişimi düşünmeli ve Bucak ilçesini yabana atmamalıdır, çok değerli aday adayları var.

 İYİ PARTİ’nin 6’lı masada yaşananlar öncesi  1 milletvekilliği çıkarma ihtimali oldukça yüksek görünüyordu, şimdi ise 1 milletvekili çıkarabilmesi isimlere bağlı görünüyor, 6’lı masa olayları olmasaydı bugün İYİ PARTİ’de çok farklı bir ismi konuşuyor olacaktık, neyse benim görüşüm İYİ PARTİ de ALPARSLAN DURSUN’un 1.sıra olacağı yönündedir.
MHP’ye  baktığımız da ise Hikmet ÖKTE isminin yerine değişim ile genç bir arkadaşın liste başı olacağını düşünüyorum.

Saygılarımla
HÜSEYİN ERDEM