Her şeyden önce kazasız belasız seçim bitti..
Hayat devam ediyor..
Uzun boylu üzülecek - sevinecek bir şey yok..
Herkes işine gücüne bakacak bundan sonra..

Yazı prensibimdir, geçmişi daha doğrusu yaşanmış üzerinden analiz-tenkit-meydan okuma yapmam. Ülkemizdeki yazar tayfasının tutumu-anlatımı ağırlıklı olarak bu minvaldedir..

Ne gibi mesela?

İşte aday şu olmalıydı, işte propaganda şöyle olmalıydı, işte şu hususları söylemeseydi, işte şu partiyle görüşmeseydi gibi, başlıklar üzerinden günlerce üzerinde yazıyla tepinilir, açık oturumlar yapılır ve konu uzar gider..

Gerçek ise bitmiş olan SEÇİMDİR, ne yaparsan, ne söylersen boştur ve bir manası yoktur artık..

Ben gelecekle ilgili tespitlerime hemen başlayayım. Bunlardan ilki yazı başlığıdır:

BAŞKANLIK SİSTEMİ PEKİŞTİ!

Tüm siyasi partiler BAŞKANLIK SİSTEMİNE göre pozisyon alacaktır. Artık güçlendirilmiş parlamenter sistem ARGÜMANI çökmüştür. Böylece siyasi partiler ya MİLLET İTTİFAKINDA ya da CUMHUR İTTİFAKINDA konumlanacaktır..

Bunun anlamı ise AK Parti ve CHP dahil hiçbir partinin tek başına bu sistemde var olması ve de iktidar olması MÜMKÜN DEĞİLDİR..

10 ay sonra yapılacak YEREL SEÇİMLERDE; siyasi partiler ittifak içinde girmesi ZORUNLU hatta MECBUR kalmaktadır..

Bu arada Başkan Erdoğan hakkında 2 satır yazmazsak ayıp olur..
21 yıl iktidarda kal ve 5 yıl daha iktidar için SEÇİMİ kazan sen..
Erdoğan 27,73 milyon; Kılıçdaroğlu ise 25,43 milyon oy aldı. Oy farkı ise 2,29 milyon oldu. 21 yılın yıpranmışlığına rağmen 27.7 milyon oy almak MÜTHİŞ BAŞARIDIR..
Bu siyasi ZAFER; DÜNYA SİYASET TARİHİNE altın harflerle geçecektir ve mutlaka 2030-2040 yıllarında ders kitabı olarak siyasal bilgiler de okutulacaktır..
2028 yılında yapılacak seçimde ADAY olur mu, olmaz mı?
Bunu kimse KESİN bilemez ancak ömrü vefa ederse OLUR kanaatindeyim. 80 yaşında BİDEN tekrar aday oluyorsa; ERDOĞAN 74 yaşında niye olmasın?

Başkan Erdoğan'ı, çok zor ve meşakkatli haftalar, aylar, yıllar bekliyor..

Neler?

En başta EKONOMİ geliyor. ENFLASYON dolasıyla PAHALILIK mutlaka bir yerde durdurulmak zorundadır. Bu nedenle Körfez ülkelerinden borç transferi ŞARTTIR. Galiba ilk ziyareti KATAR ve BAE olacaktır..

NATO, Ukrayna-Rusya savaşı, Kuzey Suriye, Kuzey Irak, Yunanistan, göçmenler gibi devasa sorunlar çözülmeyi bekliyor masada..
Kim çözecek?
Başkan Erdoğan!

Burdur merkez ve Bucak oylarının dağılımı, analizi gibi daha mikro hususları önümüzdeki günlerde GAZETE BU-CANLI YAYINDA anlatacağım..

Gelecek hafta ilginç konuları görüşmek üzere sağlıklı ve sevgiyle kalın..

SOKAK GAZETECİSİ
Bucak-BURDUR