Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Fahrettin Koca'dan boşalan Sağlık Bakanlığı koltuğuna İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu getirildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra, birçok vatandaş Prof. Dr. Kemal Memişoğlu hakkında detaylı bilgi arayışına girdi. İşte Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun hayatı ve kariyeri ile ilgili tüm merak edilenler...

Türkiye'de En Fazla Kredi Kullanan Sektörler Açıklandı Türkiye'de En Fazla Kredi Kullanan Sektörler Açıklandı

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Kimdir?

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 1966 yılında Trabzon'da doğmuş, aslen Rizelidir. 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 1995 yılında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanlığını almıştır.

1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmıştır. 1999-2000 yılları arasında Miami Üniversitesi Karaciğer ve Gastrointestinal Transplantasyon Ünitesi'nde bulunmuş, 2000-2002 yılları arasında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda Başasistanlık yapmıştır. 2002 yılında PTT Hastanesi'ne Başhekim olarak atanmış, 2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti ve 2016 yılında Genel Cerrahi Profesörü unvanlarını almıştır.

2007 yılında başladığı Beykent Üniversitesi Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini 2009 yılında tamamlayan Prof. Dr. Memişoğlu, 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmıştır. 2012 yılında İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak atanmış, Mayıs 2014 – Ekim 2016 tarihleri arasında aynı birliğin Genel Sekreterlik görevini yürütmüştür. 6 Ekim 2016 tarihinde ise İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atanmıştır.

Prof. Dr. Memişoğlu’nun ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel yayını bulunmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bu özgeçmişi ile Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Türkiye sağlık sistemine önemli katkılar sağlamış, alanında saygın bir isim olarak Sağlık Bakanlığı görevine atanmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi