Saadet Partisi tarafından yapılan açıklamada, "Kurucu Genel Başkanımız ve Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz Recai Kutan hakkın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun" denildi.

Recai Kutan Kimdir 860X505

Recai Kutan Kimdir?

Mehmet Recai Kutan, 1930 yılında Malatya’da dünyaya geldi. Eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nde tamamlayarak, inşaat mühendisliği diplomasını aldı. 1953'te Devlet Su İşleri’nde (DSİ) görev yaparak çalışma hayatına adım attı. Daha sonra Türk Mühendislik Müşavirlik ve Müteahhitlik kurumunda genel müdürlük yaptı.

Recai Kutan

Siyasi Hayatı ve Bakanlık Dönemi

Recai Kutan, Milli Selamet Partisi'nde (MSP) genel başkan yardımcılığı yaptı ve 1977 genel seçimlerinde Malatya milletvekili olarak Meclis’e girdi. Aynı dönemde İmar ve İskan Bakanı olarak görev yaptı. 12 Eylül 1980 darbesi sonrası kısa bir süre cezaevinde kaldı ancak Yargıtay kararıyla beraat etti.

İncel akımı nedir? Fatih'teki cinayetle bağlantısı var mı? İncel akımı nedir? Fatih'teki cinayetle bağlantısı var mı?

Recai Kutan Hayatini Kaybetti

Saadet Partisi ve Son Yılları

Refah Partisi’nin kapatılmasının ardından Fazilet Partisi’nde siyaset yapmaya devam eden Kutan, 2001 yılında Saadet Partisi'nin kurulmasında aktif rol oynadı ve partinin kurucu genel başkanı oldu. Son dönemlerinde ise ESAM Genel Başkanlığı görevini sürdürüyordu.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar