Murat Ç., önce sekreter, sonra turizmci ve son olarak da tatlıcı olarak tanıtarak çeşitli restoranları arayıp onlarca kişilik turist kafilesi getireceğini belirterek rezervasyon yaptırdı. Restoranlara, turistlerin sadece Antep baklavası yediğini ve tatlıların Gaziantep'ten gelmesi gerektiğini söyleyen Murat Ç., sözde tatlıcı numarası vererek restoranlardan 59 bin TL'lik siparişler aldı. Parayı peşin alan Murat Ç., ne tatlılar ne de turistler gelince, restoran işletmecileri dolandırıldıklarını anladı.

B B1Pv Tlq

JASAT Timleri Murat Ç.'yi Takip Etti

Hemen jandarmaya ihbarda bulunan restoran işletmecileri, Murat Ç.'nin yakalanması için JASAT timlerine görev verdi. JASAT timleri, Murat Ç.'nin sesini değiştirme yeteneğine sahip olduğunu ve işletmeleri farklı mesleklerden kişiler olarak aradığını tespit etti. Tuzak kurarak Murat Ç.'yi yakalayan JASAT timleri, Murat Ç.'nin dolandırdığı paraların yattığı banka hesabı sahibi İsmail Y.'yi de yakaladı.

Depremde Hasar Görmüş Araçlarla 8 Milyonluk Change Vurgunu Depremde Hasar Görmüş Araçlarla 8 Milyonluk Change Vurgunu

24 Saat İçinde Yakalandılar

Murat Ç. ve İsmail Y., 24 saat içerisinde İzmir'de yakalanarak Denizli'ye getirildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen dolandırıcılardan Murat Ç., "Neden dolandırdınız?" sorusuna "Hak ettikleri için dolandırıyorum" cevabını verdi.

25 İlde 35 Yakalama Kararı, 40 İlde 97 Suç Kaydı

Sorgulamalarda Murat Ç.'nin Kars, Kütahya, Sakarya, Samsun, İzmir, Mersin, Tokat, Edirne, Konya, Çanakkale, Hatay, Trabzon, Şanlıurfa, Bolu, Afyonkarahisar, Kırklareli, Bursa, Ordu, Kayseri, Sivas, Balıkesir, Antalya, Kocaeli, Isparta ve Bingöl olmak üzere 25 ilden aynı dolandırıcılık yöntemiyle 35 adet yakalama kararı ve 40 ilde karıştığı 97 adet suç kaydı olduğu öğrenildi. Murat Ç.'nin daha önce Diyarbakır merkezli düzenlenen "Alo Tatil Operasyonu"nda da örgüt lideri olduğu ve yakalandığı da ortaya çıktı.

Murat Ç. ve İsmail Y., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA