Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), gelir testi başvurusu yaparak Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında ücretsiz sağlık hizmetlerinden faydalanma fırsatı hakkında önemli bir bilgilendirme yaptı. Kurum, geliri olmayan veya sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmaya davet etti.

SGK 344 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak!-1

Türkiye'de En Fazla Kredi Kullanan Sektörler Açıklandı Türkiye'de En Fazla Kredi Kullanan Sektörler Açıklandı

Geliri Olmayanlar Nasıl Ücretsiz Sağlık Hizmeti Alabilir?

SGK, sosyal medya üzerinden yaptığı bilgilendirmede, herhangi bir geliri olmayan veya sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gelir testi başvurusu yapmaları gerektiğini vurguladı. Gelir testi sonucunda, aile içindeki kişi başı gelir brüt asgari ücretin üçte birinin altında kalırsa, vatandaşlar sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecekler.

Geliri Olanlar İçin GSS Primi Ne Kadar?

Gelir testi sonucunda, aile içi kişi başına düşen gelir brüt asgari ücretin üçte biri ve üzerinde olanlar ise GSS kapsamında sağlık hizmeti alabilmek için aylık 600 lira 8 kuruş prim ödeyerek bu hizmetlerden yararlanabilecek.

Mezunlara Özel Sağlık Hizmeti Süresi

SGK ayrıca lise ve üniversite mezunları için de müjdeli bir haber paylaştı. Ortaöğretim (lise) mezunları, mezuniyet tarihlerinden itibaren 2 yıl boyunca ve 20 yaşına kadar, yükseköğretim (üniversite) mezunları ise mezuniyetlerinden itibaren yine 2 yıl süreyle ve 25 yaşına kadar sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecekler.

Gelir Testi Nasıl Yapılır?

Gelir testi başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak gelir düzeylerini belirletebilir. Gelir testine göre sağlık hizmetlerinden ücretsiz veya belirlenen prim karşılığında yararlanılabilir.

Editör: Evrim Tuna Şahin