Silah taşıma ruhsatı genel olarak kanunlar çerçevesinde bazı durumlarda üzerinde sınırlı alanlar içerisinde her Türk vatandaşına taşıma hakkı vermektedir. Silah taşıma ruhsatına sahip olabilmek için Türkiye Cumhuriyeti Kanunların da öncelikle belirtilen 21 yaşını doldurma ve Türk Vatandaşı olma şartına haiz olmanız gerekmektedir.

Bu şartlar sağlanıyor ise artık meslek mensubu grubu içerisinde olup olmadığınıza bakılarak ilgili kurumlar ile irtibata geçip dilekçelerinizi hazırlayıp başvurularınızı takip edebilirsiniz.

6136 sayılı kanunda belirtilen meslek mensubu olan her vatandaş yine aynı kanunda belirtilen "silah taşıma şartları" 'na haiz olduğu müddetçe istediği tabancayı üzerinde taşıyabilir. Kanunda öncelikli olarak belirtilen meslek mensupları kendi mesleklerine özel şartları içerisinde barındırmaktadır.

Silah Taşıma Ruhsatı Nasıl Alınır? - Ersilah.com

Her meslek için ilgili şartlara haiz olan kişilere silah taşıma ruhsatı edinme hakkı sunar. Örneğin bir sürü sahibi kanunda belirtilmiş olan büyükbaş veya küçükbaş hayvan sayısına göre bu hakkı edinebilir. Veya bir arıcı kovan miktarına bağlı olarak silah taşıma ruhsatına sahip olabilir.

Gerekli tüm şartları taşımanız halinde ilgili kurumlar tarafından hakkınızda tahkikat yapılır ve son aşama da yine kanunda belirtilen "silah taşımaya engel" bir haliniz yoksa mülki idare amiri imzası sonrası silah satın alma yetki belgesi ile istediğiniz silahı satın alıp size verilen ruhsata işleyebilirsiniz.

Silah Taşıma Ruhsatı Almak İçin Genel Şartlar Nelerdir ?

  • 1.     Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
  • 2.     21 yaşını doldurmuş olmak
  • 3.     Herhangi bir sabıka kaydı bulunmaması
  • 4.     Akli dengesinin yerinde olduğunu gösterir belgenin ibrazı
  • 5.     Maliye bakanlığınca belirlenen rakamı aşmayan borç durum ibrazı
  • 6.     Kanunda belirtilmiş olan meslek mensubu gruplarından birine dahil olduğunu gösterir belge ibrazı

Silah Taşıma Ruhsatı Süreci Nasıl İşler ?

Başvuru: Belgelerin eksiksiz olarak emniyet müdürlüğüne parmak izi kaydı ile teslim edilmesi
Değerlendirme: Görevli memurlar tarafından belgelerin eksiksiz olduğunun ve hakkınızda yapılacak olan tahkikat raporları ile değerlendirilerek ilgili makama sunulması
Onay: Mülki amir tarafından uygun bulunması halinde ruhsat başvurusunun onaylanması

KAYNAK : ERSİLAH.COM

Bucaklı Genç Adam Denizli’de Trafik Kazası Geçirdi Hayatını Kaybetti Bucaklı Genç Adam Denizli’de Trafik Kazası Geçirdi Hayatını Kaybetti

https://ersilah.com/silah-tasima-ruhsati

Editör: Haber Merkezi