Mücella Yapıcı ve kızına çıplak arama: Polislere 5 ay hapis! Mücella Yapıcı ve kızına çıplak arama: Polislere 5 ay hapis!

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili davada önemli bir gelişme yaşandı. Avukat Serdar Öktem'in, eski MİT görevlisi Çağlar Zorlu ile birlikte toplamda 10 kişinin tahliyesine yapılan itiraz, 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

66Fa94Ef64D30319 W1200Xh675

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, 2 Ekim'de verdiği kararla 10 sanığı tahliye etmişti. Ancak Ateş ailesinin avukatları, Şeyda Şahin, Fatih Güneş, Süleyman Kavak, Onur Altuntaş ve Şeyma Nur Tefenli, bu tahliye kararlarına itiraz etti. İtirazda, isnat edilen suçların niteliği, kuvvetli suç şüphesinin varlığı ve sanıkların yargılamadan kaçma tehlikesi göz önünde bulundurularak adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı belirtildi.

Mahkeme, itirazı reddederek dosyayı inceleme için 33. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Mahkeme, cinayetle ilgili verdiği kararlarını 2 Ekim’de açıkladı. Olayın faili Eray Özyağcı, tetiği çeken olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Olay yerinden kaçışta motoru kullanan Vedat Balkaya ve cinayet öncesi keşif yapan Suat Kurt da aynı ceza ile karşılaştı.

B E L G E

İddianamede azmettirici olarak yer alan Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Ayrıca, "tasarlayarak öldürmeye yardım" suçundan Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak ve Emre Yüksel 18'er yıl, Mustafa Uzunlar ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sinan Ateş'in yanında vurulan Selman Bozkurt’a ise "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıl hapis cezası verildi. Diğer sanıklardan bazıları beraat ederken, suçluyu kayırma suçundan bir sanık hakkında ihbarda bulunulmasına hükmedildi. Bu davada tek tutuklu olan Çağlar Zorlu da beraatle birlikte tahliye edildi. Olayın aydınlatılması için sürecin devam edeceği belirtiliyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay