Yaklaşık 45 gün sürecek olan hasatta, sabahın ilk ışıklarıyla bahçelere giden üreticiler olgunlaşmış incirleri tek tek toplayarak satışa hazırlıyor. Seçilen incirler boylarına göre ayrılarak Antalya haline gönderiliyor. Bahçeden çıkış fiyatı ise incirin kalitesine göre 80 ile 100 TL arasında değişiyor.

İncir üreticisi Mesut Şanlı, bu yılki Bursa siyah incir hasadında rekoltenin geçen yıla göre kısmen arttığını, ancak aşırı sıcaklar ve dolu nedeniyle bazı bölgelerde incirlerin döküldüğünü belirtti. Şanlı, “Bu yıl sert budama yaptık ve dolu vurmasına rağmen bazı bahçelerde rekolte yüzde 10 civarında arttı. İncirlerin seyrek olmasından dolayı kalite çok yüksek” dedi.

siyah incir hasadı

Antalya'nın 800 Yıllık Mahallesi, Avrupalı Turistlerin Yeni Gözdesi Antalya'nın 800 Yıllık Mahallesi, Avrupalı Turistlerin Yeni Gözdesi

Ürünlü’de yetişen incirlerin kalitesinin çok iyi olduğunu ifade eden Şanlı, “Bursa incirimizin 8 tanesi yaklaşık 1 kilogram geliyor. Geçen yıl 240 ağaçtan 8 ton civarında incir toplamıştık, bu yıl ise kalite daha iyi olmasına rağmen rekolte biraz düştü. Kimyasal ilaç kullanmadan, doğal hayvan gübresiyle beslediğimiz incirlerimiz 800 rakımda yetiştiği için çok lezzetli ve aroması yüksek” şeklinde konuştu.

İncir toplama işine sabah 06.00’da başladıklarını belirten Şanlı, olgunlaşmaya göre her 3 günde bir hasat yaptıklarını söyledi. Hasadın Eylül ayının 20-25’ine kadar devam edeceğini de ekledi.

Kaynak: İHA