AK Parti Burdur Milletvekili Adayı Mustafa Oğuz, Burdur ve ilçelerindeki sanayi sitelerinin yetersizliği ve bu konuda çözüm noktasında nasıl bir yol izleneceğine dair açıklamalarda bulundu.


Gölhisar'ın Yusufça Beldesinde yapımına başlanan ve yıl sonunda 1. etapta teslim edilecek 64 dükkanımız esnafımıza hayırlı olsun diyerek başladığı açıklamasında, Bucak'taki yeni sanayi sitesi sorununu yeni dönemde çözüme kavuşturacaklarını söyleyerek devam etti.
Aynı zamanda sanayi sitesi ihtiyacı olan diğer ilçelerde de yerel yöneticilerle istişare edip ivedi bir şekilde çözüme kavuşturmaya çalışacaklarını dile getiren Oğuz, 'Burdur'umuzu sanayi ve üretim merkezi haline getireceğiz.' dedi.


Bucak sanayi esnafının ihtiyaç duyduğu yeni sanayi sitesiyle ilgili konuyu daha önce gündeme getirdiklerini belirten AK Parti Milletvekili Adayı Mustafa Oğuz, Bucak yeni sanayi sitesinin yapımı konusunda ilgili bakanlıkla sonuç almaya yönelik olumlu görüşmeler yaptıklarını ancak kamulaştırmayla ilgili bazı sorunlar yaşandıklarını söyledi. Oğuz, bu kamulaştırma sorunun aşılamaz bir sorun olmadığının altına çizerek; 'yeni dönemde Bucak ilçemiz yeni sanayi sitesine mutlaka kavuşacak' dedi.


Milletvekili Adayı Mustafa Oğuz bu konuyla ilgili şunları da söyledi. 'Bucak sanayi esnafının haklı olarak bu konuda serzenişleri var. Mevcut sanayideki dükkan sayısı Bucak'ın sanayi potansiyeline cevap vermiyor. Bu yüzden yeni işyerleri açmak isteyen esnafımız hem dükkan bulamıyor hem de dükkan kiraları yüksek kalıyor. Biz bu sorunu çözmek için proje hazırlığımızı yaptık. Yeni dönemde belediyemiz, esnaflarımızla ve ilgili bakanlığımızın yetkilileriyle birlikte; ama herkesin paydaş olduğu ve her şeyden önce esnafımızın memnun kalacağı yeni sanayi sitemizi Bucak'mıza mutlaka kazandıracağız.' dedi.