Fotoğraf ve video paylaşma uygulaması Instagram'a Türkiye'de erişim engeli getirildi. 2 Ağustos Cuma sabahı yaşanan bu gelişme sonrası milyonlarca kullanıcı platforma girmede sorun yaşadı.

Yaşanan bu problemin ardından 'Instagram çöktü mü, neden açılmıyor?' gibi sorular araştırılmaya başlandı. Instagram'a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişim engeli getirildi. BTK'dan yapılan açıklamada, 'Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı.' denildi.

INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ GELDİ

Karar sonrası Türkiye'den Instagram'a erişim sağlanamıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde erişim engelinin süresine ilişkin bilgi yer almıyor.

NEDENİ BELLİ OLDU

BTK'dan Instagram'ın erişime kapatılmasıyla ilgili ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" denildi.

Katalog suçlar çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme, Atatürk'e hakaret gibi içeriklerin kaldırılması noktasında zorluğu içeriyor.

2024-YKS Ek Tercih Başvuruları Başladı: Son Gün Ne Zaman? 2024-YKS Ek Tercih Başvuruları Başladı: Son Gün Ne Zaman?

NE ZAMAN KALKACAĞI BİLİNMİYOR

Kullanıcılar, VPN ve diğer alternatif yollarla Instagram'a erişim sağlamaya çalışırken, engelin ne kadar süreceği ve ne zaman kaldırılacağı konusunda belirsizlik sürüyor.

INSTAGRAM'A NASIL GİRİLİR?

Erişim engeli getirilen Instagram'a VPN ya da farklı sunucular üzerinden girmek mümkün olabiliyor.

Editör: Ömer Özdoğan