Yeni düzenlemeler kapsamında, sınav süresi 40 dakikaya çıkarılarak akıcı trafik koşulları da ekleniyor. Ayrıca, park manevrasında artık sürücü adaylarına iki deneme hakkı tanınacak ve 'U dönüşü' de sınavda yer alacak.

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde yapılan düzenlemenin sürücü eğitim standartlarını yükseltmeyi hedeflediğini belirtti. Tekin, "Sınav süresinin uzatılmasıyla daha iyi sürücüler yetiştirebilmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Son dakika Narin Cinayeti Gelişmesi Baba serbest, anne ve abiye tutuklama istendi. Son dakika Narin Cinayeti Gelişmesi Baba serbest, anne ve abiye tutuklama istendi.

Düzenlemenin Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile istişare edilerek hazırlandığını vurgulayan Tekin, yeni yönetmelikle sürücü adaylarının kimlik doğrulaması ile sınava girmelerinin sağlanacağını ve böylelikle joker girişimlerinin önüne geçileceğini söyledi.

Park manevrasında yaşanan zorlukları azaltmak amacıyla getirilen iki deneme hakkıyla ilgili olarak Tekin, "Artık kursiyerler, ilk denemede başarılı olamazlarsa bir kez daha şanslarını deneyebilecekler" açıklamasında bulundu.

Engelli sürücü adaylarının direksiyon sınavlarında kendi araçlarıyla eğitim alabilmesi için yapılan düzenleme de dikkat çekiyor. Elektrikli araç kullanımının artmasıyla ilgili olarak da sürücü kurslarında özel soruların yer alacağı bildirildi.

Yeni düzenlemelerle birlikte direksiyon sınavlarında 'U dönüşü' manevrasının da isteneceğini belirten Tekin, "Kursiyerlerden 'U dönüşü' yapmaları istenecek ve bu beceriyi iki manevra ile göstermeleri gerekecek" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi