Ehliyet Yenileme İçin Son Tarih Yaklaşıyor: 31 Aralık 2024’e Dikkat! Ehliyet Yenileme İçin Son Tarih Yaklaşıyor: 31 Aralık 2024’e Dikkat!

Sanatçının ölüm sebebi henüz açıklanmadı, ancak sanat camiası bu büyük kaybı derin bir üzüntüyle karşıladı. "Sonsuzluğun ve ışığın ressamı" olarak tanınan Südor, Cumhuriyet dönemi ressamları arasında önemli bir yere sahipti. Peki, Teoman Südor kimdir? Teoman Südor neden öldü? Teoman Südor eserleri ve biyografisi...

teoman südor kimdir teoman südor ölüm sebebi

Teoman Südor kimdir?

1943 yılında İstanbul'da doğan Teoman Südor, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi'nden 1968'de mezun oldu. Kariyerine akademide asistanlık yaparak başlayan Südor, Ercüment Kalmık ve Sabri Berkel gibi değerli sanatçılarla çalıştı. 1970'te İtalya'ya giderek Roma Güzel Sanatlar Akademisi’nde temel tasarım eğitimi aldı. Gravür sanatında da başarılı olan sanatçının eserleri, birçok özel koleksiyon ve müzede sergileniyor.

Teoman Südor Kimdir Neden Öldü

Teoman Südor’un ölüm sebebi nedir?

Teoman Südor, 10 Eylül 2024'te hayatını kaybetti. Ancak ölüm nedeni henüz resmi olarak açıklanmadı. Sanatçının sevenleri ve sanat camiası, bu büyük kayıp sonrası taziyelerini iletiyor. Gülseren Südor ile evli olan sanatçı, yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Editör: Evrim Tuna Şahin