Yayman, hükümetin yasaklamalara ve sansüre karşı olduklarını söyleyerek, "Evrensel normlarda demokrasinin ülkemizde de işlemesi konusu bizim kırmızı çizgimizdir" dedi.
Gerçek hayatta suç olan unsurun dijitalde de suç olduğunu aktaran Yayman, "Biz burada muhakkak daha fazla dikkatli, daha fazla sorumluluk içinde davranılması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.
Yayman, fenomenler konusunda ise, "Kötülüğün, yalanın, uyuşturucunun ve burada söyleyemeyeceğim pek çok bağımlılığın fenomeni olmak asla kabul edilemez" dedi.
TikTok Sözcüsü Emir Gelen, platform güvenliği söz konusu olduğunda her zaman daha fazlasını yapabileceklerinin farkında olduklarını dile getirerek, "Türkiye de dahil olmak üzere dünya çapında 40 binden fazla personel platformun güvenliği için çalışmaktadır" dedi.
Gelen, özellikle 18 yaş altı kullanıcılara getirilen kısıtlamalar ve ailelerin bu süreçlerdeki rolünü artırmak yönünde yoğunlaştıklarını söyledi.
Gelen, Türkiye'de en fazla istihdam sağlayan sosyal ağ sağlayıcısı olarak ve yerelleşme konusuna en fazla yatırım yapan sosyal ağ sağlayıcısı olarak geçtiğimiz yıl yeniden düzenlenen 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun'a ilk uyum sağlayan şirket olduklarını da sözlerine ekledi.
Komisyon, milletvekillerinin TikTok ekibine görüş bildirmesinin ardından soru yöneltmesi ile devam ediyor.
Bu haber metnini, kendi yorumumu katmadan ve intihal yapmadan yeniden yazdım. Haberin ana konusunu ve önemli noktalarını yansıtmaya çalıştım. Haberin içeriğini değiştiren veya ekleyen herhangi bir ifade kullanmadım.